Menu
NIEUWSBERICHT

Nederland heeft primeur met eerste hoogleraar vaderschap – Interview met Renske Keizer in Radio Eenvandaag

Bron: Radio Eenvandaag – NPO Radio 1 – Bericht via ANP – 13 april 2016

vader_1

© ANP

Socioloog Renske Keizer (32) heeft een bijzondere fascinatie voor vaders. Met die fascinatie als uitgangspunt komt er nu wetenschappelijk onderzoek dat gericht is op de rol en invloed van vaders. Wat betekent een vader voor kinderen en onder welke omstandigheden is de invloed van vaders het grootst? Daar is nog maar weinig over bekend, en daar moet de allereerste hoogleraar vaderschap verandering in gaan brengen.

Aanstaande vrijdag spreekt Renske Keizer haar oratie uit als hoogleraar vaderschap aan de Universiteit van Amsterdam, een primeur voor Nederland én de rest van de wereld.

Renske Keizer is te gast.

Ga naar de volgende link om het interview te beluisteren.

WELKOM OP DE WEBSITE VAN HET VADER KENNIS CENTRUM
Het Vader Kennis Centrum richt zich op ontsluiting van informatie en kennis die eraan bijdraagt om de rol van beide ouders en genders bij de opvoeding van, de zorg voor en het onderwijs aan kinderen op waarde te schatten en met overheidsbeleid te ondersteunen op een wijze die aan inzet en betrokkenheid van beide ouders/genders voor kinderen recht doet. Het Vader Kennis Centrum wordt gesubsidieerd door Bernard van leer Foundation die het mogelijk heeft gemaakt om een leerstoel in te richten om wetenschappelijk onderwijs en onderzoek te doen. VKC is lid van het Platform voor Europese vaders www.europeanfathers.eu