101. Vaders ontduiken massaal poepluierplicht

GezondheidsNet – Relatie Bron: Zwitsal – Nieuws – Redactie – 14-05-2008

Vaders drukken graag hun snor op het moment dat de luier van hun kind verschoond moet worden. Slechts 2 procent van de mannen knapt dit klusje vaker op dan de moeder.

Uit het onderzoek blijkt dat in 64 procent van de huishoudens de moeder de persoon is die de luier het vaakst verschoont. In één op de drie gevallen nemen de man en de vrouw deze taak even vaak op zich. De meest gehoorde smoes om het verschonen te ontlopen, luidt ‘Jij bent daar handiger in’, gevolgd door ‘Ik ruik niets’. Dat blijkt uit onderzoek van Zwitsal onder ruim 4500 moeders.

30 procent van de vaders wacht 5 tot 15 minuten met het verwisselen van een luier. Eén op de tien mannen verschoont de poepbroek na 15 tot 30 minuten en 4 procent wacht zelfs langer dan een half uur.

Vaders kunnen het best
De smoes ‘Jij bent daar handiger in’ of de ook veel gebruikte verklaring ‘Ons kindje heeft liever dat jij dat doet’, vindt weinig gehoor bij de vrouwen. Een derde van de moeders meent dat de vaders zich soms aanstellen, wanneer ze zuchtend over hun kroost gebogen staan of iets te vaak zeggen dat het stinkt.

Bron:
Zwitsal – 14-05-2008