113. Uitreiking Vaderdagtrofee m/v 2008 :: 11 juni a.s. om 15.00 uur in Amsterdam

Aankondiging: Utrecht, 5 juni 2008

Bekendmaking van de winnaar en uitreiking van de Vaderdagtrofee m/v voor 2008 op

11 juni a.s. om 15.00 uur in Amsterdam

Op 11 juni as. om 15.00 uur wordt in Amsterdam de winnaar bekend gemaakt van de Vaderdagtrofee m/v 2008. Het is de tweede keer dat de Vaderdagtrofee m/v wordt uitgereikt. In 2007 werd de trofee gewonnen door de SP-Tweede Kamerfractie. Wie deed in 2008 het meest voor kinderen en hun vaders volgens de jury van de Vaderdagtrofee m/v? That is the question.

Locatie: Nieuwe Prinsengracht 130 te Amsterdam (Gebouw G; Zaal S.28B)

Universiteit van Amsterdam; Afdeling Pedagogische en Onderwijskundige Wetenschappen (POW)

Roeterseiland-complex, Gebouw G; Zaal S.28B; Nieuwe Prinsengracht 130, 1018 VZ Amsterdam

Programma:

(zaal open vanaf 15.00 uur)

15.30 uur

Welkom en opening (door Peter Tromp van Vaderkenniscentrum/KO)

15.40 uur

Uitgebreide toelichting op de drie nominaties door de jury (Joep Zander, Peter Tromp, Louis Tavecchio)

16.10 uur

Muzikaal vaderoptreden (door Yves Pessy en Joep Zander) met aansluitend een korte pauze

16.40 uur

Bekendmaking van de winnaar van de Vaderdagtrofee 2008 door juryvoorzitter prof.dr. L.W.C. Tavecchio

16.50 uur

Uitreiking Vaderdagtrofee 2008 aan de winnaar met nawoord door het SP-Tweede Kamerlid Krista van Velzen, winnaar van de Vaderdagtrofee in 2007

17.00 uur

Afsluitend hapje en drankje, gelegenheid tot spreken van betrokkenen

De drie genomineerden[1] van de jury[2] voor de Vaderdagtrofee m/v in 2008 zijn:

1. Marcel Matser (CNV) en Bruno Groen (FNV) : Verlengd vaderschapsverlof Nijmegen

Marcel Matser (CNV Publieke Zaak) en Bruno Groen (ABVAKABO FNV) zijn samen genomineerd omdat zij in het decentrale CAO-overleg met de gemeente Nijmegen tot overeenstemming kwamen over een verlenging van het vaderschapsverlof van 2 naar 10 dagen voor de 2000 ambtenaren van die gemeente.

2. Jan Steen, piloot en vader : Uitspraak Commissie Gelijke Behandeling

Piloot, huisvader en oud-militair Jan Steen is genomineerd omdat hij gelijk kreeg van de Commissie Gelijke Behandeling (CGB) in zijn klacht tegen Defensie over het onderscheid dat Defensie maakt op grond van geslacht door mannelijke militairen met kinderen jonger dan 5 jaar, anders dan vrouwelijke militairen, niet vrij te stellen van missies naar het buitenland.

3. Hugo Borst, journalist : TV-serie Vaders en Zonen

Sportcommentator, journalist, columnist en De Wereld Draait Door-tafelheer Hugo Borst (45) is genomineerd voor zijn TV-serie over vaders en zonen waarin hij voor de VPRO dit jaar voor de tweede keer op zoek gaat naar de gevoelige en soms pijnlijke plekken in de relatie tussen vaders en zonen. De vader of de zoon is een bekende persoonlijkheid.


Voor meer informatie:


[1] Zie voor de volledige juryrapporten van de genomineerden de website Vaderdagtrofee m/v (www.vaderdagtrofee.blogspot.com)

[2] De jury voor de uitreiking van de jaarlijkse Vaderdagtrofee staat onder voorzitterschap van prof. dr. L.W.C. Tavecchio (Louis), bijzonder hoogleraar in de Pedagogiek van de Kinderopvang, en is verder samengesteld uit drs. P.A.N. Tromp (Peter), pedagoog, J. Zander (Joep), pedagoog en kunstenaar en A. Work (Andrew), coördinator Nederland van Fathers4Justice. De uitreiking van de jaarlijkse Vaderdagtrofee m/v is een initiatief van het Vaderkenniscentrum/KO.