130. Cyprus – Nederlandse meisjes door moeder zwaar verwaarloosd – Nederlandse ambassade weigert vader met gezamenlijk gezag wekenlang paspoort

Zusjes feestelijk onthaald in Noordwijkerhout
Bron: Radio TV West – Nieuwsitem – 24-07-08 18:17

NOORDWIJKERHOUT – De zusjes Sanne en Amber zijn donderdagmiddag feestelijk onthaald in hun woonplaats Noordwijkerhout.

Drie jaar geleden vertrokken de twee met hun moeder naar Cyprus en sindsdien hebben hun vader Gerard en zijn nieuwe vrouw Wendy ze niet meer gezien.

De straat waar Sanne en Amber tot enkele jaren geleden woonden was feestelijk versierd. Familieleden, vrienden en buurtbewoners waren naar het huis gekomen om de meisjes een warm welkom te geven.

Nederlandse meisjes verwaarloosd op Cyprus
Bron: SBS6 – Hart van Nederland – Publicatie: 22/07/08 22:51

Al vijf weken lang zit Gerard Rotteveel uit Noordwijkerhout op Cyprus. Hij is daar om zijn dochters Sanne van 11 en Amber van 9 jaar mee terug te krijgen naar Nederland. Maar dat is alles behalve eenvoudig.

De meisjes wonen daar sinds een aantal jaren samen met hun moeder en worden door haar verwaarloosd. Moeder is inmiddels spoorloos en omdat de paspoorten van de meisjes verlopen zijn krijgt Gerard ze met geen mogelijkheid mee. Een uitzichtloze situatie: Tot dinsdagmiddag. Toen we aan het filmen waren bij zijn huidige vrouw hier kwam er een verlossend telefoontje.

Na de scheiding vertrok moeder met de kinderen naar Cyprus en kreeg vader de kinderen niet meer te zien.

Ongerust geworden heeft vader toen uiteindelijk een website voor zijn kinderen gemaakt.

Daarop kreeg hij alarmerende berichten over de kinderen uit Cyprus. Vader is toen meteen op het vliegtuig gestapt naar Cyprus. Wat hij daar aantrof was onbeschrijvelijk.

Moeder had de kinderen in de steek gelaten. De kinderen waren enorm door moeder verwaarloosd en hebben jarenlang in de viezigheid geleefd. Ze zijn van 3 scholen afgepest omdat ze zo stonken. De kinderen hebben ringworm, hoofdluis en vlooien gekregen die door moeder behandeld werd met hondenshampoo. Moeder prostitueerde zichzelf en werkte haar klanten af in aanwezigheid van de kinderen.

Maar hoewel vader het gezamenlijk gezag had over de beide kinderen en moeder de kinderen op Cyprus in de steek had gelaten, kreeg vader de kinderen toch niet mee vanuit Cyprus terug naar Nederland, omdat de Nederlandse ambassade in Cyprus de benodigde paspoorten weigerde zonder de handtekening van de moeder.

Pas na ruim vijf weken soebatten met de Nederlandse regering voor de benodigde papieren en handtekening van de moeder krijgt vader eindelijk de benodigde papieren om de kinderen mee terug te kunnen nemen naar Nederland.

A.s. donderdag 24 Juli 2008 keren vader Gerard Rotteveel en zijn beide dochters dan eindelijk terug naar Nederland.

In Noordwijkerhout staan de kamers van Amber en Sanne er nog precies zo bij als drie jaar geleden, dus die kunnen ze nu gelukkig zo weer in gebruik nemen.

De website die vader Gerard Rotteveel voor zijn beide dochters maakte:

Lieve Sanne en Amber… waar zijn jullie ???
Bron: Website Sanne & Amber….. where are you ????

Wij hebben jullie al zo lang niet meer gezien of gesproken, we weten zelfs niet eens of jullie nog in leven zijn….

Jullie telefoonnummer werkt niet meer, op brieven krijgen we geen antwoord en op het enige bij ons bekende e-mailadres krijgen we ook niets te horen of te lezen.

We weten dat jullie daar zelf niets aan kunnen doen, maar hopen daarom dat jullie deze site zullen vinden.

Dus lieve Sanne en Amber, als je dit leest, laat ons alsjeblieft weten waar jullie zijn.

Wij houden heel veel van jullie en missen jullie elk uur van de dag.

Laat ons weten waar jullie zijn.

Heel veel liefs,
Papa en tante Wendy

Sanne en Amber zijn weer bij hun vader !!!
Bron: Website Sanne & Amber….. where are you ????

De rechtszaak om het allemaal rond te maken loopt nog, maar vader met zijn twee dochters zijn in ieder geval weer bij elkaar.

Inmiddels zijn er verschillende stukken in de “Cyprus-mail” verschenen. Zie mijn blog op mijn Hyves pagina voor de krantenartikelen en laatste informatie: http://wendy-rotteveel.hyves.nl/

Op zoek naar mijn kinderen …
Bron: Website Sanne & Amber….. where are you ????

Als u denkt wat is dit voor rare tekst? Dat klopt.
Maar het is de bedoeling dat deze site heel eenvoudig te vinden is.
En zeker voor mijn dochters die ik zoek!

Ik ben een papa en mijn naam is Gerard Rotteveel, ik woon in Noordwijkerhout, Nederland ook wel Holland genaamd.

Ik ben op zoek naar mijn twee dochters Sanne en Amber, Sanne is geboren op 6 juli 1997. Amber is geboren op 14 juli 1999. Sanne wordt misschien wel Sanne van den Berg genoemd. Amber misschien ook, maar in hun paspoorten staat Sanne Rotteveel en Amber Rotteveel.

Sanne Rotteveel en Amber Rotteveel wonen nu op Cyprus, vandaar dat ik niet direct op de stoep kan staan. Als ik dat wel doe, word het waarschijnlijk als bedreiging opgevat.

Papa Gerard is getrouwd met tante Wendy ook uit Noordwijkerhout. Sanne en Amber waren zelfs nog bruidsmeisjes op ons huwelijk, daarna zijn ze terug gegaan naar Cyprus en hebben we ze nooit meer gezien of gesproken. Wij missen Sanne en Amber heel erg. Het is zo oneerlijk dat wij Sanne en Amber niet meer mogen zien.

Gerard Rotteveel uit Noordwijkerhout in Nederland (Holland)
zoekt Sanne Rotteveel (misschien Sanne van den Berg)
en Amber Rotteveel (misschien ook Amber van den Berg)

Sanne en Amber wonen in Cyprus,
Hun moeder (Sabine van den Berg) houdt ze met opzet bij mij (hun vader) weg! Haar ouders en familie wonen ook in Nederland. Zij woont nu samen met Dave (David) Pidoux

Laat ons weten waar jullie zijn.

Nederlandse Pers en Media:

Nachtmerrie zusjes voorbij
Algemeen Dagblad – 23 juli 2008
NOORDWIJKERHOUT – Sanne (11) en Amber (9) kunnen naar huis. Het leven van de twee Nederlandse meisjes bij hun gescheiden moeder op Cyprus was de afgelopen …

Nederlandse meisjes verwaarloosd op Cyprus
Hartvannederland.nl – 23 juli 2008
Al vijf weken lang zit Gerard Rotteveel uit Noordwijkerhout op Cyprus. Hij is daar om zijn dochters Sanne van 11 en Amber van 9 jaar mee terug te krijgen …

Sanne en Amber komen terug naar Noordwijkerhout
Leidsch Dagblad – 23 juli 2008
Sanne (11) en Amber (9) mogen vanuit Cyprus met hun vader Gerard Rotteveel naar huis, naar Noordwijkerhout. Gistermiddag kreeg de Noordwijkerhouter van de …

Vader & dochters terug in Nederland
Nens – 22 juli 2008
Noordwijkerhouter Gerard Rotteveel (40) kan opgelucht ademhalen. Hij komt, na ruim een maand op Cyprus te hebben gezeten, donderdag samen met zijn 2 …

Vader krijgt alleen gelaten dochtertjes op Cyprus niet mee
De Telegraaf – 22 juli 2008
PALODIA/AMSTERDAM – De Nederlander Gerard Rotteveel (40) zit al ruim een maand klem op Cyprus, vanwaar hij zijn twee dochtertjes Sanne en Amber wil …

Kinderen aan hun lot overgelaten – Vader krijgt alleen gelaten dochtertjes op Cyprus niet mee
Bron: Telegraaf – Voorpagina – Johan van den Dongen di 22 jul 2008, 05:30 12 reacties

PALODIA/AMSTERDAM – De Nederlander Gerard Rotteveel (40) zit al ruim een maand klem op Cyprus, vanwaar hij zijn twee dochtertjes Sanne en Amber wil terughalen. Die zouden door zijn Nederlandse ex-vrouw ernstig zijn verwaarloosd, mishandeld en in de steek gelaten. De Cypriotische autoriteiten weigeren de meisjes mee te geven, zolang moeder Sabine (32) haar handtekening niet heeft gezet. Probleem is echter dat de vrouw spoorloos is.

De zaak rond Sanne (11) en Amber (9) is groot nieuws op het eiland in de Middellandse Zee. Politie, rechtbank, kinderbescherming, parlement en de media zitten erbovenop. Tegen moeder Sabine loopt een arrestatiebevel. De politie in Limassol wil haar horen over de verwaarlozing en mishandeling van haar kinderen, waarvan ze wordt beschuldigd. Sabine en haar twee blonde meisjes streken 4,5 jaar geleden neer op Cyprus. De vrouw zou na haar scheiding van Gerard Rotteveel een nieuw leven beginnen. Beide ouders hebben het ouderlijk gezag, “Maar”, zegt Rotteveel, “met veel pijn en moeite heb ik mijn dochters nog twee keer in Nederland mogen hebben. Na 2005 heeft mijn ex alle contact verbroken.”

Via internet vroeg hij zijn kinderen contact op te nemen. “In plaats van mijn kinderen begonnen er allemaal mensen uit Cyprus te bellen en te mailen. Ze kwamen met allerlei verbijsterende verhalen over de leefomstandigheden: een enorm smerig huis, met overal katten- en hondenstront en kapotgekauwd speelgoed. Sanne en Amber stonken zo erg, dat ze al van drie scholen waren afgepest. De balletschool had hen weggestuurd omdat ze te smerig waren. Ik heb meteen het vliegtuig gepakt.” Eenmaal op Cyprus bleek de moeder Sabine gevlogen. “Ik hoorde dat ze in de kroeg een jonge Amerikaanse oppas had geregeld en zelf voor familiebezoek naar Nederland was gevlogen. Ze heeft niets meer van zich laten horen.”

Wantoestanden
Intussen viel Rotteveel op Cyprus naar eigen zeggen van de ene verbijstering in de andere. “De kinderbescherming blijkt al maanden op de hoogte van de wantoestanden. Tegenover de kinderbescherming heeft een van mijn dochters zelfs verklaard dat haar moeder heeft geprobeerd haar te wurgen. Ik zat er in een hoekje bij toen ze dat vertelde. Uiteindelijk hebben Sanne en Amber me zelf alles verteld. Als het laat werd in de kroeg, moesten ze in de auto slapen, soms met straalbezopen mannen erbij. Ze zeiden dat hun moeder gewoon met vreemde mannen in bed lag, terwijl zij erbij lagen in de kamer. Gelukkig zijn ze niet misbruikt, maar dat was een kwestie van tijd geweest met die dronken kerels.”

Hoe het verder moet, weet Rotteveel niet. “Ik ben als de dood dat ik hier nog weken moet blijven. Cyprus stelt dat ik me schuldig maak aan kidnapping als ik met de meiden het land verlaat. Ik zal ze niet het land uit smokkelen. Ik heb me altijd aan de wet gehouden en dat blijf ik doen. In elk geval ga ik hier niet weg zonder mijn dochters, al duurt het nog zo lang. Ze mogen niet nog een keer in de steek gelaten worden.” Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken ligt het lot van Rotteveel en zijn dochters in handen van de Nederlandse rechter. “Beide ouders hebben het ouderlijk gezag, dus beide ouders moeten tekenen. Alleen als de moeder onvindbaar is, dan volstaat de handtekening van de vader. De rechter bepaalt of ze onvindbaar is, op basis van onderzoek van de Nederlandse overheid”, aldus een woordvoerster.

Veel steun voor vader en dochters
Bron: RTV Nens – De omroep voor Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk – reageer op dit bericht – Geplaatst op 23 juli 2008

Noordwijkerhout maakt zich op voor de terugkeer van Gerard Rotteveel en zijn twee dochters. Na een zoektocht en lang verblijf in Cyprus komen de drie donderdag thuis. De gemeente is blij met de goede afloop en zal donderdag bloemen aanbieden. Loco-burgemeester Morssink neemt binnenkort contact op met de vader om in overleg te kijken welke hulp geboden kan worden. Rotteveel heeft aangegeven dat hij voor een eenhoofdig ouderschap gaat. Dat betekent dat er onderzoek moet komen naar de moeder. De Raad voor de Kinderbescherming gaat de rechter informeren over de bevindingen op Cyprus en hier in Nederland.

Vader & dochters terug in Nederland
Bron: RTV Nensreageer op dit bericht – De omroep voor Noordwijk, Noordwijkerhout en De Zilk – Geplaatst op 22 juli 2008

Noordwijkerhouter Gerard Rotteveel (40) kan opgelucht ademhalen. Hij komt, na ruim een maand op Cyprus te hebben gezeten, donderdag samen met zijn 2 verwaarloosde, mishandelde en in de steek gelaten dochtertjes Sanne (11) en Amber (9) terug naar Nederland. Zijn ex-vrouw, met wie zijn dochters in Cyprus woonden, was spoorloos, maar is teruggevonden. De Nederlandse autoriteiten hebben haar overgehaald haar handtekening te zetten onder een document waarmee de kinderen naar Nederland kunnen komen. Politie, rechtbank, kinderbescherming, parlement en de media bemoeien zich met de zaak in Cyprus.

Moeder en dochters vertrokken naar Cyprus na een scheiding. Rotteveel vroeg zijn kinderen via Internet contact met hem op te nemen. Diverse mensen uit Cyprus namen contact met hem op met verbijsterende verhalen. Hij vertrok onmiddellijk naar het eiland. Daar aangekomen viel hij van de ene in de andere verbazing, ook bleek de kinderbescherming al maanden op de hoogte te zijn geweest van de wantoestanden. Zo moesten ze in de auto slapen, soms met dronken mannen erbij. Tegen de moeder loopt een arrestatiebevel. De politie wil haar horen over de verwaarlozing en mishandeling van haar kinderen, waarvan ze wordt beschuldigd.

Sanne en Amber komen terug naar Noordwijkerhout
Bron: Leidsch DagbladDuin en Bollen 0 reacties – Gepubliceerd op 22 juli 2008, 19:53

Noordwijkerhout – Sanne (11) en Amber (9) mogen vanuit Cyprus met hun vader Gerard Rotteveel naar huis, naar Noordwijkerhout. Gistermiddag kreeg de Noordwijkerhouter van de Nederlandse ambassadeur op Cyprus te horen dat de moeder van de kinderen onder druk schriftelijke toestemming heeft gegeven voor uitreispapieren. De afgelopen dagen stonden de kranten op Cyprus vol met verhalen over het leven van Amber en Sanne, die door hun moeder – de ex-echtgenote van Gerard – vreselijk zouden zijn verwaarloosd.

Meer in het Leidsch Dagblad van woensdag.

Nachtmerrie zusjes voorbij
Bron: AD.nl – Binnenland – Door LAURA ROMANILLOS – REAGEER – dinsdag 22 juli 2008

NOORDWIJKERHOUT – Sanne (11) en Amber (9) kunnen naar huis. Het leven van de twee Nederlandse meisjes bij hun gescheiden moeder op Cyprus was de afgelopen jaren een nachtmerrie. Moeder Sabine is spoorloos. Zij wordt op Cyprus gezocht voor de verwaarlozing van haar kinderen.


De dolgelukkige Gerard Rotteveel met zijn teruggevonden dochters Sanne en Amber.
De 61-jarige kunstenares Helen Hodgin kon haar ogen niet geloven, toen ze in april bij Sanne en Amber thuiskwam. Ze zocht tijdelijke huisvesting op Cyprus en van verschillende mensen hoorde ze dat er twee meisjes dringend hulp nodig hadden. ,,Het was werkelijk afschuwelijk smerig. Je kon de afwas niet eens meer van het aanrecht krijgen omdat die helemaal was vastgekoekt. Ik heb eerst 29 vuilniszakken met rotzooi uit het huis moeten halen voordat ik kon beginnen met schoonmaken,’’ vertelt Hodgin.

Volgens haar toonde moeder Sabine geen belangstelling voor haar dochters. Sanne en Amber waren zwaar vervuild en ongelukkig. Ze moesten al van verschillende scholen af, omdat ze zo stonken en vies waren. Ze werden gepest door de schoolgenootjes en waren ook niet meer welkom op hun balletlessen omdat ze te vies waren. Moeder kwam geregeld dronken thuis en sliep nog als de twee naar school gebracht moesten worden.

Volgens Hodgin bleven er regelmatig vreemde mannen slapen. ,,De meisjes vertelden dat hun moeder seks met die mannen had waar zij bij waren. Ook werden ze urenlang in een kamer opgesloten als hun moeder mannen over de vloer had. Zonder eten of drinken. Ze moesten hun behoeften op de vloer doen.’’

Vader Gerard Rotteveel is aangedaan. ,,Dit is echt het ergste dat je als vader kan overkomen.’’ Hij is in Cyprus om de twee terug te halen.

Moeder ging er na de scheiding vandoor met een Engelsman met een huis op Cyprus. De twee meisjes nam ze mee, het contact met vader Gerard werd verbroken.

Bij toeval zagen buurtbewoners op Cyprus zijn wanhopige oproepen. ,,Toen ik mail kreeg dat mijn meisjes terecht waren, sprong ik gelijk in het vliegtuig. Hun moeder was vertrokken, naar een bruiloft in Nederland, had ze gezegd. Maar ze was niet teruggekomen op de afgesproken datum en had ook niet gebeld zoals ze had beloofd. Inmiddels zijn alle formaliteiten rond en kunnen ze mee.’’

Hodgin: ,,Sanne en Amber zijn psychisch erg beschadigd. Ze zijn heel erg boos op hun moeder, van wie ze geen liefde hebben gekregen, niet eens een elementaire verzorging. Maar het zijn schatten van meiden en ze zijn heel slim en lief, dus ik denk dat het zullen redden.’’

Rotteveel: ,,We gaan in Nederland gelijk een school voor ze zoeken en langs de tandarts en de huisarts. Daar zijn ze jaren niet geweest.’’


Sanne en Amber met hun vader Gerard Rotteveel

Kinderdrama op Cyprus
Bron: SpitsNieuws : C. Ververs 22-07-08 11:44 59 reacties

De Nederlandse ambassade op Cyprus weigert de 11-jarige Sanne Rotteveel en haar 9-jarige zusje Amber Nederland binnen te laten. De twee uit Noordwijkerhout afkomstige kinderen zouden jarenlang door hun moeder en haar Engelse vriend ernstig zijn verwaarloosd op het Grieks-Turkse eiland. Zolang de inmiddels gevluchte moeder haar handtekening niet zet, is het voor vader Gerard Rotteveel en zijn dochtertjes niet mogelijk naar Nederland terug te keren. Doet het half juni herenigde drietal dat wel, dan loopt Rotteveel volgens de ambassade kans vervolgd te worden voor het kidnappen van zijn kinderen, meldt Spits vandaag.

Bijna gewurgd
Het rijtje van verschrikkelijke gebeurtenissen dat de verwaarloosde Sanne en Amber de afgelopen 4,5 jaar zou zijn overkomen, is schier oneindig. De meisjes zouden vrijwel nooit zijn gewassen, kregen soms lange tijd geen eten, gingen drie jaar niet naar de huisarts of tandarts en werden behandeld met hondenshampoo om van hoofdluizen en vlooien af te komen. De oudste van de twee zou zelfs eens bijna zijn gewurgd door haar moeder, wat slechts werd voorkomen doordat de telefoon plots overging. Rotteveel: “Ze zijn van drie scholen afgestuurd omdat ze een uur in de wind stonken.”

Op zichzelf aangewezen
Verder moesten de meisjes voor zichzelf koken vanaf het moment dat Sanne acht jaar oud was en zaten zij in de auto toen hun moeder in dronken toestand een ongeluk veroorzaakte. Ook kwam het meerdere keren voor dat hun moeder betaalde seks had met mannen, terwijl de twee meisjes aanwezig waren. Verder liet zij haar kinderen wijn en bier drinken en liet zij hen zonder ondergoed naar school gaan. Sanne en Amber kregen slechts bij hoge uitzondering een douche of bad.

Ten einde raad
Het gaat nu stukken beter met de meisjes, vertelt hun vader Gerard Rotteveel. Hoewel hij heel blij is zijn dochters na 4,5 jaar weer in de armen te kunnen sluiten, is Rotteveel ten einde raad. Het probleem is dat ze voorlopig nog niet terug naar Nederland kunnen, een voor de moeder belastend rapport van de Cypriotische kinderbescherming en een arrestatiebevel van de politie ten spijt. Rotteveel voelt zich slachtoffer van de regels die voorschrijven dat het drietal niet naar huis kan zonder handtekening van beide ouders. Omdat de moeder spoorloos is, is de kans klein dat de dieptreurige zaak zo snel definitief ten einde komt.

Grieks Cypriotische Pers en Media:

Abandoned girls to go home to Holland
Bron: Cyprus Mail – By Jacqueline Theodoulou – 24 juli 2008

THE mother who abandoned her two little daughters with a family in Cyprus has signed the relevant documents to allow them to go back to their homeland the Netherlands.

“Delighted, I’m absolutely delighted,” their father Gerard Rotteveel said yesterday. “I received a phone call from the Dutch Embassy saying: ‘We have good news for you. Your ex-wife signed the documents allowing you to return to Holland with your children.’”

After the issue received such publicity – the Cyprus Mail’s story was widely picked up in the Dutch media – the mother, who has been tracked down in Holland, contacted the Dutch authorities herself and signed the relevant papers.

“Now I can go back and fight for full custody of my children,” says Rotteveel. “I am so mad at her [their mother]. How can I trust anyone who treated my children so badly?”

The Mail was contacted last week by a concerned family, who were left to look after the two little girls, aged nine and 11, when their mother left the island over a month ago.

The little girls suffered over four years of abuse and neglect, including being locked in their rooms for up to 12 hours, being locked in a car in the scorching heat while their mother drank in the pub and being bullied at school because they were so dirty and smelly.

The claims were backed by a number of other concerned readers, who contacted the paper to recount their own personal experiences of the girls.

It was also confirmed that the children were under the protection of the Social Welfare Office, while the Cyprus police had issued a warrant for the mother’s arrest on the grounds of serious child abuse and neglect.

Rotteveel had been located through a website he set up to find his daughters, who he hadn’t seen in almost four years as their mother cut off all communication.

But he couldn’t return to the Netherlands with his children as they had no passports and their mother’s signature was required in order to issue new ones.

Yesterday, he said he would only let his children see their mother again if they requested it; “otherwise there is no way I will allow her access to them again. I have trusted too much. Now the judge will decide.”

Today, the Dutch Embassy will issue emergency documents so they can fly back tomorrow. “This is the best thing that has ever happened in my life,” said Rotteveel.

“I’m going to do everything in my power to ensure they have a great life from now on.”

The Ambassador for the Netherlands in Nicosia Jan Eric Van den Berg explained:

“They couldn’t get passports for the children because they needed the signature of the father and mother. This is why they couldn’t leave. Now the problem has been solved as their mother gave the OK.”

Asked to comment on the case, the Dutch Ambassador said: “No, no comment. Except I am happy they can return to the Netherlands because they had no home of their own in Cyprus. I’m very grateful for people like Mrs Rich who helped these children. Now they can return to the Netherlands and have real home and life.”

Copyright © Cyprus Mail 2008

Dutch police searching for mum who dumped kids in Cyprus
Bron: Cyprus Mail – By Jacqueline Theodoulou – 19 juli 2008

A MOTHER who abandoned her two young daughters with friends in Cyprus is believed to be in her homeland Holland.

Dutch police are now searching her previous addresses to serve her with a summons, after an arrest warrant was issued in Cyprus for serious child abuse and neglect.

The two girls, aged nine and 11, are now with their father, Gerard Roppeveel, and under the protection of the Cyprus Social Welfare Office.

According to Annita Koni, the Head of the Welfare Office’s Family and Child Service, “The Department has already taken the appropriate measures to protect the children and they are in a safe place under our supervision.”

The two children have been subjected to horrific abuse and neglect over the past four and a half years since they moved to Cyprus with their mother, following their parents’ divorce.

Despite being awarded joint custody with Roppeveel, the mother cut off all communication, making it virtually impossible for him to contact his daughters – the eldest of whom was adopted.

It was only when concerned friends and acquaintances of the little girls came across a website, set up by Roppeveel in the hope of finding his daughters, that he was finally reunited with them.

The story came to light when a friend of the family – who frequently took the little girls in to feed, wash and clothe them – contacted the Cyprus Mail and recounted the girls’ awful plight.

She was appalled that crippling bureaucracy procedures were preventing Roppeveel from taking his daughters back home, so they could live “a stable and secure life”.

Living in total squalor and being abandoned for weeks on end with friends, bullied at school because they smelled and even having to sleep in the same room with their mum as she had sex with strangers, were just a few of things she said the girls had had to endure in the past four and half years.

Courts in Cyprus are hesitant to allow Roppeveel to leave the island as the mother is not present. They are also having trouble trying to get the girls’ passports as they disappeared with their mum, when she left Cyprus over a month ago, leaving her children with the family friend.

According to the Chairman of the House Legal Affairs Committee, Ionas Nicolaou of DISY, there are specific procedures that need to be followed for a father to be able to secure a court order for full custody in the absence of the mother.

“The father must prove that the mother has abandoned her children,” he explained. “You can’t remove custody from a mother without following specific procedures. He must see a lawyer and start these proceedings.”

Nicolaou said the fact that a warrant had been issued for her arrest was in Roppeveel’s favour, but there are no quick fixes and procedures need to be followed.

His comments were echoed by Child Commissioner Leda Koursoumba. “There is a legal process that needs to be followed,” she said last night. “One parent cannot just take the children without court approval first. If the Welfare Office knows about the case, then that is the best you can get. You need to be very careful with these things.”

Copyright © Cyprus Mail 2008

De berichtgeving op de website van de in Nederland achtergebleven nieuwe partner (Wendy) van vader Gerard Rotteveel :

Distraught father seeks custody
Bron: Hyves.nl – Tegen kindermishandeling :protest:, distraught father seeks custody – zaterdag, 19 juli 2008 12:40, 16 x bekeken

Wendy (184)

Onderstaand lees je een stuk uit de krant Cyprus-mail in Cyprus.Ook is dit nieuws gisteren de hele dag door op de radio geweest in cyprus. In het artikel wordt geschreven over Roppeveel, dit moet Rotteveel zijn!

De reden dat ik dit plaats is dat Gerard (mijn man) inmiddels al 4 en halve week in Cyprus is en het gewoon niet mogelijk lijkt te zijn om hem mét zijn 2 dochters naar Nederland te laten komen en is gewoon belachelijk. Dit ondanks het feit dat er door de kinderbescherming een rapport is opgesteld waaruit blijkt dat het hier om verwaarlozing gaat en dat moeder (Sabine van den Berg) haar kinderen in de steek heeft gelaten ondanks dat ze weet wat er gaande is. Ook staat zij inmiddels op een opsporingslijst omdat er diverse aanklachten tegen haar zijn ingediend. Haar vriend Dave Pidoux verblijft momenteel in Engeland, maar hij sluit zijn ogen voor het hele verhaal. Ook haar ouders weigeren iedere vorm van medewerking.

Ik wil ieder er wel op wijzen dat alles in het belang van de kinderen is zodat zij met hun vader terug kunnen komen naar Nederland en zij hier een normaal leven kunnen gaan beginnen. Zij hebben dringend psychische, professionele hulp nodig en veel warmte en vertrouwen. Vooral het laatste zijn wij helemaal klaar voor. Hun bedjes staan al opgemaakt klaar en hun eigen slaapkamertjes zijn nog steeds in dezelfde staat als inmiddels ruim 3 jaar geleden.

—————————————-
Distraught father seeks custody
Cyprus Mail

TWO YOUNG girls from Holland have been abandoned by their mother in a Cyprus village after suffering years of abuse and neglect.

Their father, Gerard Roppeveel, also a Dutch national, is now trying to take his children, aged nine and 11, back to their homeland.

However, as their passports are missing and their mother is away, the Cyprus courts say their hands are tied and they can’t give him even temporary custody so they can leave.

The mother arrived in Cyprus with their two children four and a half years ago, after divorcing her husband and being awarded joint custody.

The children have since lived in such squalor and neglect, frequently abandoned by their mother and left in the hands of concerned neighbours, that a warrant was recently issued for the mother’s arrest.

Since leaving Holland, she cut off all communication with Roppeveel, who was left with just an address to send letters and postcards to.

He was also warned by his ex-wife’s boyfriend that trying to visit them, “would not be good” for him. He tried through a court in the UK to achieve full custody, but failed.

“I just wanted a good contact arrangement; she blocked it from all ways possible,” Roppeveel told the Cyprus Mail yesterday. “In the UK, as the mother had co-operated, the judge told me I should let them go to Cyprus. I only spoke to them twice since then.”

It was only when concerned neighbours and friends of the small girls came across a website set up by Roppeveel that they managed to contact him and tell him exactly what was going on.

“By setting up the website, I hoped my children would find it at school or something,” Roppeveel explained. “It was easy to locate, all they had to do was type their name in Google and it would have appeared. But instead of my children, I got calls from worried people telling me to come straight away and get them.”

The next day he managed to contact the Cyprus Welfare Office from Holland, who were already on the case. “In the meantime, I got more and more calls from people telling me about what was happening to my children. I was devastated. The next day I came over with my father.”

He said he was present at the Welfare Office when his eldest daughter said her mother had once tried to strangle her. “I am very lucky that I can still talk to my children.”

Roppeveel and his two daughters – the eldest adopted and the youngest biological – are now staying with the Rich family in Ayios Amvrosios, hoping that they will soon be able to return home.

“The [neighbouring] Rich family have supported me so much here. I am glad I have my children with me now and they are safe. Now I just want to take them home and give them a safe and stable life,” the distraught father said.

Wendy elephant blog – Hyves.nl:

Spitsnieuws, dinsdag 22 juli 2008
vandaag, 07:18 Meer…

Amsterdam – De Nederlandse ambassade op Cyprus weigert de 11-jarige Sanne Rotteveel en haar 9-jarige zusje Amber Nederland binnen te laten. De twee uit Noordwijkerhout afkomstige kinderen zouden jarenlang door hun moeder en haar Engelse vriend ernstig zijn verwaarloosd op het Grieks-Turkse eiland. Zolang de inmiddels gevluchte moeder haar handtekening niet zet, is het voor vader Gerard Rotteveel en zijn dochtertjes niet mogelijk naar Nederland terug te keren. Doet het half juni herenigde drietal dat wel, dan loopt Rotteveel volgens de ambassade kans vervolgd te worden voor het kidnappen van zijn kinderen.

Het rijtje van verschrikkelijke gebeurtenissen dat de verwaarloosde Sanne en Amber de afgelopen 4,5 jaar zou zijn overkomen, is schier oneindig. De meisjes zouden vrijwel nooit zijn gewassen, kregen soms lange tijd geen eten, gingen drie jaar niet naar de huisarts of tandarts en werden behandeld met hondenshampoo om van hoofdluizen en vlooien af te komen. De oudste van de twee zou zelfs eens bijna zijn gewurgd door haar moeder, wat slechts werd voorkomen doordat de telefoon plots overging. Rotteveel: „Ze zijn van drie scholen afgestuurd omdat ze een uur in de wind stonken.’’

Verder moesten de meisjes voor zichzelf koken vanaf het moment dat Sanne acht jaar oud was en zaten zij in de auto toen hun moeder in dronken toestand een ongeluk veroorzaakte. Ook kwam het meerdere keren voor dat hun moeder betaalde seks had met mannen, terwijl de twee meisjes aanwezig waren. Verder liet zij haar kinderen wijn en bier drinken en liet zij hen zonder ondergoed naar school gaan. Sanne en Amber kregen slechts bij hoge uitzondering een douche of bad.

„Toen ik de meisjes in bad deed, werd het water inktzwart’’, verklaarde de Cypriotische Linda Rich onlangs in de krant Cyprus Mail. Inmiddels gaat het gelukkig stukken beter met de meisjes, vertelt hun vader Gerard Rotteveel telefonisch vanuit het huis van Rich, bij wie hij en zijn twee dochters tijdelijk zijn ingetrokken. Hoewel hij heel blij is zijn dochters na 4,5 jaar weer in de armen te kunnen sluiten, is Rotteveel ten einde raad.

Het probleem is dat ze voorlopig nog niet terug naar Nederland kunnen, een voor de moeder belastend rapport van de Cypriotische kinderbescherming en een arrestatiebevel van de politie ten spijt. Rotteveel voelt zich slachtoffer van de regels die voorschrijven dat het drietal niet naar huis kan zonder handtekening van beide ouders. Omdat de moeder spoorloos is, is de kans klein dat de dieptreurige zaak zo snel definitief ten einde komt.

De radeloze Rotteveel roept de Nederlandse autoriteiten op mee te denken aan een oplossing voor de kwestie. Verbitterd laat hij weten het toegezegde telefoontje van de Nederlandse ambassade in Nicosia, dat hem voor deze dag was beloofd, nog niet te hebben ontvangen. „Ik heb zelf maar gebeld, maar ik krijg niemand te pakken.’’

Tot het verlossende woord komt, blijft Rotteveel bij zijn kinderen, zoveel staat wel vast. „Sanne en Amber gaan in ieder geval nóóit meer terug naar hun moeder.’’

Telegraaf dinsdag 22 juli 2008
vandaag, 07:11 1 reactie(s) Meer…

Kinderen aan hun lot overgelaten – Vader krijgt alleen gelaten dochtertjes op Cyprus niet mee
door Johan van den Dongen

PALODIA/AMSTERDAM – De Nederlander Gerard Rotteveel (40) zit al ruim een maand klem op Cyprus, vanwaar hij zijn twee dochtertjes Sanne en Amber wil terughalen. Die zouden door zijn Nederlandse ex-vrouw ernstig zijn verwaarloosd, mishandeld en in de steek gelaten. De Cypriotische autoriteiten weigeren de meisjes mee te geven, zolang moeder Sabine (32) haar handtekening niet heeft gezet. Probleem is echter dat de vrouw spoorloos is.

De zaak rond Sanne (11) en Amber (9) is groot nieuws op het eiland in de Middellandse Zee. Politie, rechtbank, kinderbescherming, parlement en de media zitten erbovenop. Tegen moeder Sabine loopt een arrestatiebevel. De politie in Limassol wil haar horen over de verwaarlozing en mishandeling van haar kinderen, waarvan ze wordt beschuldigd. Sabine en haar twee blonde meisjes streken 4,5 jaar geleden neer op Cyprus. De vrouw zou na haar scheiding van Gerard Rotteveel een nieuw leven beginnen. Beide ouders hebben het ouderlijk gezag, “Maar”, zegt Rotteveel, “met veel pijn en moeite heb ik mijn dochters nog twee keer in Nederland mogen hebben. Na 2005 heeft mijn ex alle contact verbroken.”

Via internet vroeg hij zijn kinderen contact op te nemen. “In plaats van mijn kinderen begonnen er allemaal mensen uit Cyprus te bellen en te mailen. Ze kwamen met allerlei verbijsterende verhalen over de leefomstandigheden: een enorm smerig huis, met overal katten- en hondenstront en kapotgekauwd speelgoed. Sanne en Amber stonken zo erg, dat ze al van drie scholen waren afgepest. De balletschool had hen weggestuurd omdat ze te smerig waren. Ik heb meteen het vliegtuig gepakt.” Eenmaal op Cyprus bleek de moeder Sabine gevlogen. “Ik hoorde dat ze in de kroeg een jonge Amerikaanse oppas had geregeld en zelf voor familiebezoek naar Nederland was gevlogen. Ze heeft niets meer van zich laten horen.”

Wantoestanden
Intussen viel Rotteveel op Cyprus naar eigen zeggen van de ene verbijstering in de andere. “De kinderbescherming blijkt al maanden op de hoogte van de wantoestanden. Tegenover de kinderbescherming heeft een van mijn dochters zelfs verklaard dat haar moeder heeft geprobeerd haar te wurgen. Ik zat er in een hoekje bij toen ze dat vertelde. Uiteindelijk hebben Sanne en Amber me zelf alles verteld. Als het laat werd in de kroeg, moesten ze in de auto slapen, soms met straalbezopen mannen erbij. Ze zeiden dat hun moeder gewoon met vreemde mannen in bed lag, terwijl zij erbij lagen in de kamer. Gelukkig zijn ze niet misbruikt, maar dat was een kwestie van tijd geweest met die dronken kerels.”

Hoe het verder moet, weet Rotteveel niet. “Ik ben als de dood dat ik hier nog weken moet blijven. Cyprus stelt dat ik me schuldig maak aan kidnapping als ik met de meiden het land verlaat. Ik zal ze niet het land uit smokkelen. Ik heb me altijd aan de wet gehouden en dat blijf ik doen. In elk geval ga ik hier niet weg zonder mijn dochters, al duurt het nog zo lang. Ze mogen niet nog een keer in de steek gelaten worden.” Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken ligt het lot van Rotteveel en zijn dochters in handen van de Nederlandse rechter. “Beide ouders hebben het ouderlijk gezag, dus beide ouders moeten tekenen. Alleen als de moeder onvindbaar is, dan volstaat de handtekening van de vader. De rechter bepaalt of ze onvindbaar is, op basis van onderzoek van de Nederlandse overheid”, aldus een woordvoerster.

New shocking details emerge in child abuse case
Bron: Cyprus Mail – Meer… zondag, 10:19

AS THE story of two little Dutch girls suffering years of abuse and neglect at the hands of their mother hit the headlines this week, more people have come forward with further shocking details.

Liz Bonnet contacted the Sunday Mail to offer her first-hand experience with the girls, aged nine and 11, who have been under the protection of the Social Welfare Office since their mother abandoned them over a month ago.

Bonnet is a former veterinary nurse who met the family when the girls’ mother decided to set up an animal shelter in her home as a means of making extra cash.

“To be honest, I can’t believe this story didn’t come out sooner,” she said yesterday. “This woman is wicked. It is absolutely disgusting what she has done to those girls.”

According to Bonnet, about two and a half years ago, the family began running an animal shelter at their home. People used to take their pets there before going on holiday, while others just dumped strays on them.

“I visited their home in my capacity as a veterinary nurse to oversee the animals, as I heard she was running a charity and I wanted to help,” Bonnet explained.

It was during one of these visits that she was asked to clean the girls’ bedroom. “The rubbish in these children’s room reached up to my shins; when you went to pick something up from the floor, it was covered in animal faeces,” she claimed.

Bonnet said she was appalled at the way the girls were being treated. Being a mother and grandmother, she said she could not fathom “how anyone can treat their children like that”.

One of her worse memories was when her husband had to break into the mother’s car in mid summer to get the eldest daughter out. She had been locked in there for almost two hours “as punishment” while her mum drank in the pub. “The poor little girl’s face was red from the heat.”

Neighbour Linda Rich told the Mail earlier this week that the children used to be locked in their rooms for up to 12 hours with no food or water, using the floor as a toilet. They were also constantly bullied and ridiculed at school because they smelled so bad, and were allegedly made to sleep in the same room as their mother while she was having sex with strangers.

Gerard Rotteveel, the girls’ father, is now trying to take his daughters back to Holland. This is proving a hard task as it is extremely difficult to award the father full custody while the mother is not present. He is also in danger of being charged with kidnapping, if he takes them without the mother’s consent.

“There is no one who will dare to make a decision to let us go,” Rotteveel said yesterday. “Everybody tells me that they have to work carefully and that these legal procedures take time, but there is no one who cares about the wellbeing of my children; welfare says they are safe now and we just have to wait!”

Following their divorce, the girls’ parents had been awarded joint custody. However, their mother moved to Cyprus with them four and a half years ago, blocking off all communication with their father.

Efforts to achieve better access through British courts took so long Rotteveel decided to set up a website in the hope that his children came across it and made contact with him.

Instead, “other people found my website and told me that my children were being neglected very badly,” the distraught father explained.

When he was told by the Dutch authorities that they could do nothing, as he had agreed to let them go to Cyprus and it therefore did not constitute kidnapping, he contacted the Cyprus Welfare Office, which told him it was already on the case.

Now they are trying to receive approval to get back to Holland and as normal a life as possible.

“In September, they have to go to school,” said Rotteveel. “First they must see a doctor, dentist and maybe some professional help for them.”

He added, “They need to rest and time to settle down in Holland. And so do I. I have heard so many stories and facts that even I need some rest.”

Here are just a few of the “facts” Rotteveel – who has nothing but praise for the Cyprus authorities and especially the police – heard his children tell the Welfare Office:

l “Mother took the children to pubs, in their school uniforms and when it became late she let them sleep in her car, in some occasions she let some drunk man sleeping in the same car.”

l The children were bullied in three schools and ballet class because they stank.

l In three years they haven’t been to a doctor or dentist. “when [the eldest daughter’s] glasses broke, her mother simply told her that she didn’t need them any more because her eyes were healed.”

l The mother caused a car accident driving drunk while her children were in the car.

l On another occasion, “When [the mother] was so drunk she was unable to drive any further, [her eldest child] had to drive the car back home; it was an automatic and she knows exactly how to drive those cars.”

l The two little girls started cooking for themselves when the eldest was just eight years old.

l The mother tried to strangle her eldest daughter and only stopped when her phone rang.

l The girls were treated with dog shampoo to get rid of head lice, fleas and ringworm, which resulted in an allergic reaction and infections on their scalps.

l The children were in the same bedroom and sometimes in the same bed while their mother had sex with strange men.

l The mother let them drink beer and whine. “The children know all pubs and bars in Limassol and know exactly what you can get there and which people are hanging around.”

l The mother’s boyfriend stabbed the eldest girl on the leg with scissors when she failed to bring him his camera. Asked who took care of the wound, the child said “no one, I helped myself with tissues and tape and no one spoke to me.”

l “Some days the children were locked up in their room whit out water, food, toilet the whole day.”

“I am really frustrated that when you do everything by the book and according the law it takes so long and judges don’t think of the wellbeing of the children,” says Rotteveel. “for driving a car you have to pass a big test and for many other things in life, but every idiot can have children!”

Dutch police searching for mum who dumped kids in Cyprus – Uit Cyprus-mail dd 19 juli 08
Source: Cyprus Mail – Meer… – 19 juli 2008

A MOTHER who abandoned her two young daughters with friends in Cyprus is believed to be in her homeland Holland.

Dutch police are now searching her previous addresses to serve her with a summons, after an arrest warrant was issued in Cyprus for serious child abuse and neglect.

The two girls, aged nine and 11, are now with their father, Gerard Roppeveel, and under the protection of the Cyprus Social Welfare Office.

According to Annita Koni, the Head of the Welfare Office’s Family and Child Service, “The Department has already taken the appropriate measures to protect the children and they are in a safe place under our supervision.”

The two children have been subjected to horrific abuse and neglect over the past four and a half years since they moved to Cyprus with their mother, following their parents’ divorce.

Despite being awarded joint custody with Roppeveel, the mother cut off all communication, making it virtually impossible for him to contact his daughters – the eldest of whom was adopted.

It was only when concerned friends and acquaintances of the little girls came across a website, set up by Roppeveel in the hope of finding his daughters, that he was finally reunited with them.

The story came to light when a friend of the family – who frequently took the little girls in to feed, wash and clothe them – contacted the Cyprus Mail and recounted the girls’ awful plight.

She was appalled that crippling bureaucracy procedures were preventing Roppeveel from taking his daughters back home, so they could live “a stable and secure life”.

Living in total squalor and being abandoned for weeks on end with friends, bullied at school because they smelled and even having to sleep in the same room with their mum as she had sex with strangers, were just a few of things she said the girls had had to endure in the past four and half years.

Courts in Cyprus are hesitant to allow Roppeveel to leave the island as the mother is not present. They are also having trouble trying to get the girls’ passports as they disappeared with their mum, when she left Cyprus over a month ago, leaving her children with the family friend.

According to the Chairman of the House Legal Affairs Committee, Ionas Nicolaou of DISY, there are specific procedures that need to be followed for a father to be able to secure a court order for full custody in the absence of the mother.

“The father must prove that the mother has abandoned her children,” he explained. “You can’t remove custody from a mother without following specific procedures. He must see a lawyer and start these proceedings.”

Nicolaou said the fact that a warrant had been issued for her arrest was in Roppeveel’s favour, but there are no quick fixes and procedures need to be followed.

His comments were echoed by Child Commissioner Leda Koursoumba. “There is a legal process that needs to be followed,” she said last night. “One parent cannot just take the children without court approval first. If the Welfare Office knows about the case, then that is the best you can get. You need to be very careful with these things.”

Distraught father seeks custody uit Cyprus-Mail dd 18 juli 08
Source: Cyprus Mail – Meer… – 18 juli 2008

TWO YOUNG girls from Holland have been abandoned by their mother in a Cyprus village after suffering years of abuse and neglect.

Their father, Gerard Roppeveel, also a Dutch national, is now trying to take his children, aged nine and 11, back to their homeland.

However, as their passports are missing and their mother is away, the Cyprus courts say their hands are tied and they can’t give him even temporary custody so they can leave.

The mother arrived in Cyprus with their two children four and a half years ago, after divorcing her husband and being awarded joint custody.

The children have since lived in such squalor and neglect, frequently abandoned by their mother and left in the hands of concerned neighbours, that a warrant was recently issued for the mother’s arrest.

Since leaving Holland, she cut off all communication with Roppeveel, who was left with just an address to send letters and postcards to.

He was also warned by his ex-wife’s boyfriend that trying to visit them, “would not be good” for him. He tried through a court in the UK to achieve full custody, but failed.

“I just wanted a good contact arrangement; she blocked it from all ways possible,” Roppeveel told the Cyprus Mail yesterday. “In the UK, as the mother had co-operated, the judge told me I should let them go to Cyprus. I only spoke to them twice since then.”

It was only when concerned neighbours and friends of the small girls came across a website set up by Roppeveel that they managed to contact him and tell him exactly what was going on.

“By setting up the website, I hoped my children would find it at school or something,” Roppeveel explained. “It was easy to locate, all they had to do was type their name in Google and it would have appeared. But instead of my children, I got calls from worried people telling me to come straight away and get them.”

The next day he managed to contact the Cyprus Welfare Office from Holland, who were already on the case. “In the meantime, I got more and more calls from people telling me about what was happening to my children. I was devastated. The next day I came over with my father.”

He said he was present at the Welfare Office when his eldest daughter said her mother had once tried to strangle her. “I am very lucky that I can still talk to my children.”

Roppeveel and his two daughters – the eldest adopted and the youngest biological – are now staying with the Rich family in Ayios Amvrosios, hoping that they will soon be able to return home.

“The [neighbouring] Rich family have supported me so much here. I am glad I have my children with me now and they are safe. Now I just want to take them home and give them a safe and stable life,” the distraught father said.

Years of neglect and abuse uit Cyprus-Mail dd 18 juli 08
Source: Cyprus Mail – Meer… – 18 juli 2008

LINDA Rich has tried her best to help the little Dutch girls ever since they moved to Ayios Amvrosios village in the Limassol district three years ago. Here she recounts the shocking story to the Cyprus Mail.

“The two girls and their mum moved to Cyprus four and a half years ago and she never legally registered her girls or herself, with the reasoning that she is a Dutch national and a European,” Rich explained.

“The girls were never looked after. They were dirty and smelly, and there were many complaints by their school.”

One day, according to Rich, the youngest was sent to school with no underpants on. “Teachers contacted her mum, who told them they didn’t have any clean ones to wear, so the teachers had to go and buy her some knickers.”

Because of the state they were in, the two children were constantly picked on and ridiculed at school.

After an entire year of bullying, their father started proceedings to get full custody of them.

“When she realised this, the mother removed the girls from the school and went in hiding with them in the village. I have known the family ever since they moved here,” said Rich.

“I’ve tried cleaning, feeding and helping them. There are many people here who have taken them in and tried to help.”

Around a year and a half ago, the mother’s boyfriend moved back to the UK. In that time, the condition of the children and their home deteriorated further.

“The children have had to endure constant bullying at their Greek school in Ayios Amvrosios because of their filthy condition.

“In the three years I’ve known them, they have had ringworm, nits, fleas… their mum used dog flea and tic shampoo to get rid of the fleas. The youngest had an allergic reaction and broke out in scabs all over her scalp,” Rich said.

In another incident, the girls were told to leave their ballet classes because the smell was so bad when they took their trainers off.

In March this year, the mother went to the UK for a week and left Rich in charge of her daughters. “I put them in the bath and my bath turned black. Their clothes were so dirty and smelly I washed everything. They had a great week with my children, husband and I.”

When their mother arrived back from the UK, Rich picked her up and took her home. It was then that she saw the squalor the children had been living in. “It was absolute filth. Disgustingly filthy. She claimed it was a break-in, but I didn’t believe her. I ended up having her and her children stay at my house for another week until their house was sorted.”

Cleaning the house, it was discovered that the girls’ mattresses were infested with maggots. “At around this time, a 21-year-old lady moved into the house to help with the children, out of the goodness of her heart,” Rich said.

“In the past six months, [the 21-year-old] has seen the mother bring a number of men to the house, despite her boyfriend being abroad. She has taken men to hotel rooms and had sex with them while her children slept on the couch in the same room.

At other times she would lock them in the bathroom while she had men in their bedroom.”

When they were naughty, they would be locked in their rooms for up to 12 hours, without food or water and having to use the floor as a toilet.

“These children have been living in this condition for the past three years at least,” said Rich.

It was only when the mother and her children were involved in a car accident that the Social Welfare Office were alerted. The mother was drunk and “the children were only saved by the amount of rubbish there was in the car”, Rich said.

Officers paid the mother a visit and were disgusted at the conditions the children were living in. The mother disappeared after the visit and the Office is still trying to contact her.

Now the girls’ mum has been gone for over month. “This time, just after she left, we discovered a website her ex-husband had set up in search of his children. On the site he wrote a letter addressed to them,” Rich said.

“Someone contacted him and told him his children were in Cyprus and that their mother had left leaving a 21-year-old in charge. She left them with a broken car, €50 and no food in the house.”

As soon as their dad was told, the next day he flew over with his father. He arrived at 2am and at 9am he was at the Welfare Office.

The Welfare Office agreed that the father could come and meet his children with their granddad. The children were taken to be reunited with their dad and grandfather for the first time in over four years.

The children and their father gave videoed evidence. “As far as the police are concerned, she has abandoned her children,” Rich explained.

The Welfare Office and police reports have resulted in a warrant being issued for the mother’s arrest in connection with child abuse and neglect.

“Despite all this, it has proved impossible to get the courts to give the father at least temporary custody so he can get their passports, as the mother is not here,” Rich said.

Sanne en Amber
Bron: 12 juli 2008, 23:30

Sanne en Amber zijn weer bij hun vader !!!

De rechtszaak om het allemaal nog rond te maken loopt nog, maar vader met zijn twee dochters zijn in ieder geval weer bij elkaar.

Moeders is gevlucht naar het buitenland, nu maar hopen dat ze nog even wegblijft en dan kunnen Gerard, Sanne en Amber eindelijk naar huis … !!!