150. De nieuwe weggooi- en weglooppapa’s van de Franse republiek : Cherchez le père – Wie maakte de Franse minister van Justitie Rachida Dati zwanger?

De 42-jarige Franse minister van Justitie Rachida Dati maakte begin september alleen haar zwangerschap wereldkundig. In de zomer maakte de minister al bekend dat het enige wat haar nog ontbrak een eigen kind was.

De vader zelf komt niet naar voren en de minister wil de naam van de vader van haar kind ook niet prijsgeven. Zij beroept zich daarbij op haar privéleven en het feit dat haar privérelaties gecompliceerd zouden zijn. Heel Parijs is nu op zoek naar deze vader. Ook de Franse president Sarkozy, haar baas, staat er om bekend kinderen gevaderd te hebben zonder zich na de procreatie nou veel om het vaderschap te bekommeren.

De Franse president en zijn regering komen ook graag tegemoet aan “de grote kinderwens” die bestaat bij Franse vrouwen. Al bij de aanvang van zijn presidentschap stelde de president persoonlijk een taskforce in die adoptie sterk moest vereenvoudigen en vergemakkelijken. Gezien het bestaande schaarse aanbod aan kinderen voor de “adoptiemarkt” en de enorme vraag heeft de daardoor ontstane druk op de Franse kinderbeschermings- en adoptieinstanties net als in Engeland onmiddelijk geleid tot misstanden en een toename van het aantal ontouderde en uithuisgeplaatste kinderen om zo op de “interne Franse markt” meer kinderen voor adoptie vrij te kunnen maken. Daarbij is een ware en corrupte kinderindustrie aan het ontstaan.

Daar blijft het niet bij. Ook op de internationale markt worden kinderen voor de overbelaste adoptiemarkt in Frankrijk geronseld. In oktober 2007 werden een tiental medewerkers van de Franse hulporganisatie “Arche de Zoé” in N’djamena in het Afrikaanse land Tsjaad door de authoriteiten gevangen gezet nadat bleek dat zij op grote schaal kinderen ronselden en meevoerden uit de arme dorpen voor adoptie in Frankrijk. Onder het mom van weeskinderen stonden de Fransen op het punt een groep van 103 Tsjaadse kinderen met hulp van het Franse leger het land uit te vliegen naar Frankrijk. De Tjaadse authoriteiten grepen op het laatste moment in na paniekberichten van de ouders uit de dorpen die hun kinderen weggevoerd zagen. Kinderontvoering stelden zij en de hele groep Fransen werd gevangen gezet. President Sarkozy bemiddelde persoonlijk om zijn “kinderronselaars” weer vrij te krijgen.

Gaan we toe naar een “olifantensamenleving”?
Is dit een voorbode van een nieuwe vadercultuur en een nieuwe generatie “vaders”, het soort “vaderende” spermamannen dat na de daad van het vaderen het vaderschap over hun kinderen te grabbel gooit en “verder trekt” om de opvoeding en verzorging geheel over te laten aan vrouwen (die het op hun beurt overigens weer goeddeels uitbesteden aan ingehuurde vrouwelijke nanny’s en kinderopvangambtenaren)!?

Peter Tromp
Vaderkenniscentrum

Papapapapa, papapapa, …….

RACHIDA DATI MINISTRE FRANÇAISE DE LA JUSTICE EST ENCEINTE – Qui est le père?

Wie maakte Franse minister zwanger?

Bron: HLN: Buitenland – (406258) – 05/09/08 15u26

Bron: De Morgen: Buitenland – (406258) – 05/09/08 15u26

Frankrijk is op zoek naar de man die Rachida Dati, de Franse minister van Justitie, zwanger maakte. De 42-jarige minister is ongehuwd en verwacht haar eerste kind. De vrouw doet geen moeite om haar bolle buikje te verstoppen, maar ze wil de media niet vertellen wie de vader is. “Mijn privéleven is heel ingewikkeld en ik wil er niet te veel over zeggen”, was haar reactie. Daardoor wordt nu hevig gespeculeerd en de vreemdste namen passeerden al de revue.

Spaanse ex-premier

Dati is het symbool voor etnische diversiteit binnen de regering van president Nicolas Sarkozy. De vrouwelijke minister poseerde al voor modebladen en in de media wordt Dati als een echte ster opgevoerd. Nu Dati zwanger blijkt te zijn, worden net als in showbizzland allerlei bekende mannen genoemd als mogelijke vader. Eén van hen is de voormalige Spaanse premier José Maria Aznar. Hij is een goede vriend van Sarkozy. Vreemd genoeg nam de politicus toch de tijd om de geruchten in de media officieel te ontkennen.

President Sarkozy

Uiteraard staat ook president Sarkozy zelf op het lijstje met mogelijke vaders. Voor zijn relatie met Carla Bruni kreeg Sarkozy vaak het gezelschap van Dati tijdens opdrachten. Zo trokken ze samen naar een banket in het Witte Huis. Ook twee miljonairs behoren tot de kandidaten voor het vaderschap. Met Henri Proglio, baas van Veolia, zou Dati tot de vorige winter een relatie gehad hebben. Verder wordt nog een Franse televisiepresentator, bekend als Arthur, genoemd.

Sterke vrouw

Maar naast de vele geruchten kan Dati wel op de steun van het Franse volk rekenen. Ze vinden haar een sterke vrouw die al veel heeft meegemaakt. Eerder deze week vertelde ze nog dat ze een kind miste in haar leven, hoewel ze al veel pogingen heeft ondernomen. (gb)

Comedy: Affaire “Bébé Dati” le nom du père ou le géniteur

Heel Parijs zoekt de papa van baby Dati

Bron: Het Nieuwsblad – AFP – 06/09/2008

Parijs is in de ban van een nieuw spelletje. Cherchez le père heet het, en het slaat op het feit dat iedereen in de Franse hoofdstad en ver daarbuiten zich afvraagt wie de vader is van het kind dat de Franse justitieminister Rachida Dati (42, foto) draagt.

Dati zelf wil het niet zeggen. ‘Mijn privéleven is gecompliceerd en ik wens daar niet over te praten’, zei ze. Daarmee was voor haar de kous af. Niet zo voor de Franse media, die nu volop op zoek gaan naar de identiteit van de vader van Dati’s kind.

Uit Marokko kwam het gerucht dat het wel eens de voormalige Spaanse premier Aznar zou kunnen zijn. Vreemd genoeg nam die de moeite om officieel te reageren. ‘Ik ben het niet’, liet hij weten. Ook de naam van Nicolas Sarkozy, hoewel getrouwd met Carla Bruni, staat hoog in de lijstjes. Rachida Dati was ‘intiem’ met Sarkozy voor die het aanlegde met Bruni.

Er circuleren nog twee andere namen: die van Henri Proglio, de grote baas van het afvalverwerkingsbedrijf Veolia, en van Dominique Desseigne, directeur van de restaurant-, hotel- en casinoketen Barrière. Ook de naam van de Franse televisiester Arthur, pseudoniem voor Jacques Essebag, circuleert. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (dim)

Rachida Dati enceinte: qui est le père?

Franse minister volgens geruchten zwanger van Spaanse ex-premier

Bron: Het Nieuwsblad05/09/2008

De flamboyante Franse minister van Justitie Rachida Dati, die van allochtone afkomst is, is op haar 42ste zwanger geworden. De naam van de vader wil ze niet bekend maken. ‘Ik heb een gecompliceerd privéleven’, zei ze aan de pers. Dati is alleenstaand. Ze blijft zo lang mogelijk op haar post. ‘Zwangerschap is geen ziekte’, zei ze. Volgens de Spaanse pers is de Spaanse conservatieve ex-premier Jose Maria Aznar de vader van het kind. Iets wat hij in alle toonaarden ontkent. Toch staan de Spaanse en ook de Italiaanse kranten vol foto’s en verhalen over de vermeende affaire. (jlo)

Le père du futur enfant de Rachida Dati?

Aznar desmiente. No ha dejado embarazada a ministra francesa

Aznar when he was a bit tipsy – Aznar Borracho habla del vino, la DGT y mucho más

Comedy: Aznar is NOT the father…

Ravissante minister Dati blijkt zwanger

Bron: de Volkskrant – Buitenland – Van onze correspondent Ariejan Korteweg – 5 september 2008 09:12

PARIJS – Het privéleven van de Franse minister van Justitie, Rachida Dati, lijkt niet zonder politieke gevolgen te blijven.

Even nog heeft ze geprobeerd met wijde gewaden te doen alsof het niet zo was. Maar haar figuur van mannequin en haar voorkeur voor afkledende couture laten geen ruimte om lang verstoppertje te spelen: Rachida Dati (42), de ravissante Franse minister van Justitie met de donkere ogen die vuur kunnen spuwen, is zwanger.

Ze zorgt daarmee andermaal voor een unicum. Niet eerder had Frankrijk een ongehuwde zwangere vrouw als minister. Over wie de vader is doen de wildste geruchten de ronde. Dati wil er niet meer over kwijt dan dat haar privéleven ‘gecompliceerd’ is.

Op haar werk mag een en ander geen invloed hebben, heeft ze zich voorgenomen. Dati wil als minister van Justitie haar verlof zo veel mogelijk beperken. Voor dit jaar staat een nieuwe wet op het gevangeniswezen op het programma. Ze is daarnaast sinds het voorjaar burgemeester van het zevende arrondissement van Parijs.

De zwangerschap komt op een moment dat de politieke carrière van Dati pas op de plaats lijkt te hebben gemaakt. Haar entree in de regering maakte ze met vliegend vaandel. Haar profiel was dat van het mooie Marokkaanse meisje dat zich uit de banlieues omhoog had geknokt tot vertrouweling van Sarkozy.

In haar eerste jaar als minister saneerde ze het stelsel van rechtbanken in Frankrijk, trotseerde de woede van heel wat lokale magistraten en hield daarnaast tijd over om zichzelf tot in de puntjes te verzorgen. Met Rama Yade en Nathalie Kosciusko-Morizet behoort ze tot de schoonheden van de regering, door Sarkozy bij al zijn staatsreizen gretig in de etalage gezet.

Maar toen de president zijn vrouw Cécilia inruilde voor Carla Bruni, veranderde haar positie. Dati is een hartsvriendin van de ex van Sarkozy.

President Sarkozy heeft de gewoonte van tijd tot tijd een vast groepje van zeven ministers voor advies op het Elysée uit te nodigen. Die bijeenkomsten zorgen voor scheve blikken in de regering, omdat contacten met ministers in beginsel via de premier, horen te lopen. Dat Dati niet tot de zeven uitverkorenen behoort, geeft aan dat veranderingen in de privésfeer niet zonder politieke gevolgen blijven.

‘Sarkozy-babe’ zwanger, maar van wie?

Bron: Telegraaf – Buitenland – do 04 sep 2008, 15:43

Foto: EPA/AFP

AMSTERDAM – De knappe Franse minster van Justitie Rachida Dati is zwanger. Ze weigert te vertellen wie de vader is.

Dati wordt gezien als een van de sterren uit de regering Sarkozy. Ze wordt veel in het openbaar gezien met de president en is het gezicht van de ‘ zo gewilde’ multiculturele Franse regering. De 42-jarige van oorsprong Algerijnse staat vaak in de Franse glamourbladen. Critici verwijten haar dat laatste en denken dat ze uit is op een celebrity-status.

Foto: AFP

In het verleden werd al gespeculeerd dat ze een liefdesrelatie met Sarkozy zou hebben gehad. Nu ze zwanger is en niemand weet van wie, springt de pers bovenop haar.

Dati, dochter van Noord-Afrikaanse immigranten, is gescheiden. De moederwens van de minister was altijd al erg groot en nu het eindelijk zover is, wil Dati voorzichtig zijn. “Ik ben nog niet zo lang zwanger en mijn privéleven steekt erg complex in elkaar”, zegt ze in de krant Le Monde. Als journalisten vragen naar de vader van het ongeboren kind, wimpelt ze hen resoluut af. “Daar wil ik niets over zeggen.”

Het blijft voorlopig dus nog ‘een mysterieus liefdeskind’.

De 42-jarige minister van Justitie Rachida Dati maakte vorige week haar zwangerschap wereldkundig maar wil de naam van de vader van haar kind niet prijsgeven. foto Olivier Hoslet/EPAPrivéleven Franse politici op straat

Bron: bndestem | Algemeen | Buitenland | door onze correspondent Olivier van Beemen | Reageren(0) | woensdag 10 september 2008

De 42-jarige minister van Justitie Rachida Dati maakte vorige week haar zwangerschap wereldkundig maar wil de naam van de vader van haar kind niet prijsgeven. foto Olivier Hoslet/EPA

PARIJS – Wie is de vader van het kind dat de Franse minister van Justitie Rachida Dati (42) verwacht? De Spaanse oud-premier José-María Aznar heeft in een officieel communiqué ontkend.

Is het dan casinohouder Dominique Desseigne? Of topman Henri Proglio van multinational Veolia Environnement? Het zijn kwesties die niet alleen de Franse roddelpers bezighouden. Ook serieuze kranten en tijdschriften speculeren er lustig op los. Dagblad Le Monde onthulde vorige week dat vrijgezel Dati er, volgens haar eigen woorden, ‘een ingewikkeld privéleven’ op nahoudt. De naam van de vader houdt ze voor zich, met als resultaat dat de media blijven spitten.

Een Frans taboe lijkt definitief doorbroken. Ingewikkelde privélevens mogen onder Franse toppolitici al decennia lang eerder regel zijn dan uitzondering, tot nog toe bleven ze buiten het publieke domein. Journalisten en vele anderen wisten dat oud-president Jacques Chirac niet iedere nacht bij zijn echtgenote Bernadette doorbracht. Maar zolang hij zich discreet toonde, maakte niemand daar een probleem van.

Zijn voorganger François Mitterrand (1916-1996) slaagde er in zijn buitenechtelijke dochter Mazarine Pingeot twintig jaar lang, tot vlak voor zijn dood, verborgen te houden. Diverse journalisten wisten van Mazarine, maar waagden het niet over haar te publiceren.

De mentaliteitsverandering was al een jaar of tien aan de gang, maar president Nicolas Sarkozy heeft het in een stroomversnelling gebracht. Hij vindt dat het volk best op de hoogte mag zijn van zijn leven buiten de politiek. Zijn ex- vrouw Cécilia verscheen meermalen met hem in tv-programma’s om te vertellen wat een fijne echtgenoot zij had. Sarkozy maakte al snel kennis met de keerzijde; ook in mindere tijden bleef de pers interesse tonen. Niet alleen het geluk van Nicolas en Cécilia werd op de voet gevolgd, ook de scheiding en de nieuwe relaties van beiden kregen alle aandacht.

Sarkozy gaf toe dat hij zijn privéleven meer voor zichzelf had moeten houden, maar viel in herhaling toen hij een verhouding kreeg met ex-topmodel en zangeres Carla Bruni, met wie hij inmiddels getrouwd is. Opnieuw kregen de media alle gelegenheid zijn hervonden geluk aan het volk te tonen.

En nu is er de zwangerschap van Dati, een van de opvallendste en meest bekritiseerde ministers van het huidige kabinet. Ze is overigens niet de eerste zwangere bewindsvrouw in Frankrijk. Dat was Ségolène Royal in 1992. Haar dikke buik leidde destijds nauwelijks tot ophef, iedereen wist dat François Hollande, de huidige leider van de Socialistische Partij, de vader was. De liefde bleek niet bestendig en beiden hebben inmiddels een nieuwe minnaar.

Cherchez le père – Wie maakte Franse minister zwanger?
Het Laatste Nieuws – 5 sept 2008
Frankrijk is op zoek naar de man die Rachida Dati, de Franse minister van Justitie, zwanger maakte. De 42-jarige minister is ongehuwd en verwacht haar