349. Regisseur maakt serie korte documentaires over scheidingsouders die in Nederland door de overheid gescheiden worden van hun kinderen

Een professionele regisseur wil een serie korte documentaires maken over scheidingsouders die in Nederland zonder deugdelijke gronden op basis van gender discriminatie door de overheid en haar instanties (familierechtbanken, kinderbescherming, jeugdzorg, advocatuur, etc.) in grote aantallen systematisch en met instantiegeweld gescheiden en weggehouden worden van hun kinderen en uit het leven van hun kinderen worden buiten gesloten. Hij zoekt daarvoor scheidingsouders die zelf aan een korte documentaire mee willen werken.

De regisseur zegt zelf over zijn initiatief:

“Het is nu juist mijn bedoeling om een heel breed scala aan verhalen te vertellen, waarbij het me gaat om het menselijke, de emoties, de woede, de frustraties, etc. Je hoeft niet op een brug geklommen te zijn om mee te doen in deze serie.”

Aanmelden of nadere inlichtingen

Voorbeelddocumentaire: “Ik Doe Het Voor Mijn Kinderen”
Een gescheiden vader vertelt zijn verhaal :: YouTube

Gescheiden vader Dennis vertelt zijn verhaal. Op 15 juni 2006 klom hij verkleed als Robin de Waalbrug in Nijmegen op. Hij deed dit om aandacht te vragen voor vaders die de omgang met hun kinderen ontzegd wordt. Dennis is aangesloten bij Fathers For Justice. Dit is het eerste deel van een serie verhalen over gescheiden vaders. Vaders die hun verhaal ook in deze serie willen vertellen kunnen reageren.