350. Thema-avond voor Jonge Vaders in Dordrecht op 30 juni

Thema-avonden voor Jonge Vaders in Dordrecht op 16 en 30 juni
Bron: Fiom Breda – Di 12 Mei 2009

Stichting Ambulante Fiom Breda en het Da Vinci College Dordrecht organiseren op dinsdag 16 en 30 juni 2 avonden voor jonge vaders. Tijdens de bijeenkomsten worden informatie en ervaringen uitgewisseld. Jongens en mannen (tot 26 jaar) die vader worden of zijn, zijn van harte welkom.

De avonden beginnen om 19.30 uur en duren tot 21.00 uur. Locatie voor 16 juni is het Conferentiecentrum, Leerpark Da Vinci College te Dordrecht. De thema-avond voor jonge vaders op dinsdag 30 juni zal (in tegenstelling tot eerdere berichten) plaatsvinden bij Stichting Osso, Patersweg 1 te Dordrecht.

‘Vader worden’ en ‘vader zijn’ is niet altijd iets waar je bewust voor kiest. Soms gebeurt het gewoon. Over het algemeen heeft men bij vaders het beeld dat ze gelukkig samenwonen met een vrouw en dat ze samen beslissen een kind te krijgen. Daarbij hoor je als (aanstaande) vader vooral niet te jong te zijn en moet je je opleiding hebben afgemaakt en een baan hebben. Maar wat als het niet allemaal gaat zoals het volgens de regels van de maatschappij hoort……….

Je bent of wordt vader… genoeg praktische zaken waar je tegenaan loopt… maar ook omgaan met de hormonen van je vriendin is een nieuwe uitdaging. Tijdens de avonden voor jonge vaders in Dordrecht wordt informatie gegeven over het ‘vader worden’ en ‘vader zijn’. En wat als dit niet helemaal volgens de verwachtingen verloopt. Je krijgt antwoord op je vragen en er is ruimte om ervaringen uit te wisselen. Thema’s die aan bod komen tijdens de bijeenkomsten zijn o.a. praktische regelzaken tijdens de zwangerschap, de band met de moeder van het kind, financiën / werk / huisvestiging, erkenning / gezag en de betekenis van het (aanstaande) vaderschap. Daarnaast kun je in een ontspannen sfeer andere (aanstaande) jonge vaders ontmoeten. Kortom een avond voor en door jonge vaders! De bijeenkomsten zullen begeleid worden door medewerkers van de Fiom en het Da Vinci College.

Je bent van harte welkom, vooraf aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kun je contact opnemen via telefoon 076 – 5436767 of mail breda@fiom.nl.