385. Nederlandse korte film Zand (2008, 21 min.) – Kindermishandeling door moeder na een scheiding

Nederlandse versie van de korte film ZAND (2008, 21 minuten):

Zand from ZAND the movie on Vimeo.

Indrukwekkende Nederlandse korte film ZAND van regisseur Joost van Ginkel met Jack Wouterse in de rol van gescheiden vader en vrachtwagenchauffeur Luuk en Veerle Witkop in de rol van zijn dochtertje Isabel.

ZAND (21 minuten, 2008) vertelt het beklemmende verhaal van een gescheiden vader die zijn negenjarige dochter probeert te beschermen tegen de mishandeling door haar moeder.

De goedmoedige Luuk is vrachtwagenchauffeur van zandladingen en vader van dochtertje Isabel. Isabel verblijft na zijn scheiding bij haar moeder. Wanneer Luuk ook maar even kan neemt hij zijn dochtertje graag mee voor ritjes naar zee en zand waar vader en dochter samen genieten van het strand. Op een dag komt Luuk echter achter de gruwelijke waarheid waarom zijn dochtertje die dag zo stil is. Vanaf die dag moet gescheiden vader Luuk deze vreselijke waarheid onder ogen zien, maar hij kan als gescheiden vader veel te weinig doen en verliest langzaam de controle.

Voor meer informatie ga naar www.zandthemovie.com

English undertitled version of the Dutch short movie SAND (ZAND, 21 minutes, 2008):

Zand (Sand) from Helen Zwaan on Vimeo.

Impressive Dutch short movie ZAND (Sand) written and directed by Joost van Ginkel.

SAND (21 minutes) – Tells the painful tale of a divorced father trying to protect his 9 year old daughter from domestic abuse by her mother, in the face of which paternal love is powerless.

The goodhearted Luuk is a sand truckdriver and loving father to his little daughter Isabel. Isabel lives with her mother after her parents divorced. Whenever Luuk has the chance he takes Isabel for a ride in his truck to the sea and they play together in the sand. Then one day Luuk discovers the horrific reason why Isabel is so quiet that day. From that moment on Luuk has to cope with a new and unexpected situation but he slowly loses control.

For more information please visit www.zandthemovie.com

ZAND
Zie de film in grootbeeldformaat hier!

Zand from P&W on Vimeo.

Klik op de pijl hierboven om de film af te spelen (ca. 24 minuten speelduur)!

EXCLUSIEF: bekijk hier de korte film Zand

Pauw & Witteman – 28 september 2009

Zand is een korte film uit 2008 geregisseerd door Joost van Ginkel, met Jack Wouterse, Veerle Witkop, Margot Ros en Ruben Lürsen in de hoofdrollen. De film is samen met zeventien andere korte films geselecteerd voor het filmfestival van Venetië.
De film is tot en met 3 oktober te zien op pauwenwitteman.nl.
Zie de korte film Zand op groot beeldformaat op de volgende link:
Luuk is gescheiden van zijn vrouw Karin. Zijn dochter Isabel woont bij haar moeder en ziet haar vader alleen op de dagen dat hij haar in zijn zand vervoerende vrachtwagen naar het strand brengt. Als hij er op een dag achter komt waarom zijn dochter zo stil is gaat hij door het lint.
Voor meer informatie over deze film kijk ook bij:

Jack Wouterse eregast op Nederlands Film Festival

Pauw & Witteman – 28 September 2009

Dit jaar is acteur Jack Wouterse Gast van het Jaar op het Nederlandse Film Festival in Utrecht. Op het festival – dat tot en met 2 oktober duurt – zal het gehele oeuvre van Wouterse te zien zijn, inclusief de korte film Open dag, die hij speciaal hiervoor maakte. Ook zal hij regelmatig aanschuiven bij Matthijs van Nieuwkerk, die elke avond over filmzaken zal praten in zijn festivaltalkshow.
Jack Wouterse speelt in deze korte film van Joost van Ginkel.

Op het filmfestival in Utrecht is het volledige oeuvre van de acteur te zien. Ook maakte hij een korte film speciaal voor het festival.

Joyce Roodnat ziet het wel voor zich: Jack Wouterse als Tarzan.

Helen Zwaan en Joost van Ginkel schreven op 29 september:

Beste allen,
Jack Wouterse was gisteren (28 sept) te gast bij Pauw en Witteman en daarin werd ook gerefereerd aan ZAND en werd een fragment van een minuut vertoond. Ook is de hele film deze week exclusief te zien via de website van Pauw en Witteman. De uitzending kun je hier ook terugzien.

Zegt het voort aan iedereen die de film nog niet heeft kunnen zien!

Hartelijke groeten,

Joost van Ginkel en Helen Zwaan