4. Eerste impressie van een succesvolle vadertop (video-impressie en eerste foto’s)

Druk op de pijl in de afbeelding voor het afspelen van de video

Op donderdagavond 10 mei 2007 vond in Amsterdam in de Van Eesterenzaal de eerste Vadertop (m/v/grootouders) plaats. Ca. 90 ouders en grootouders kwamen naar Amsterdam om eraan deel te nemen. De vadertop was bijzonder geslaagd te noemen.

De gesprekken en discussies op de vadertop verliepen daarbij soms zeer intensief. Een van de gekomen vaders vertelde daarbij normaliter niet naar dergelijke bijeenkomsten toe te willen gaan, maar nu toch het gevoel te hebben gehad dat hij hier wel naartoe moest komen.

Mv. Bouchibti, Tweede Kamerlid en woordvoerder jeugd, gezin en familierecht voor de PvdA, heeft – nadat de beoogd gespreksleider voor de Vadertop door familieomstandigheden verhinderd bleek – daarbij spontaan aangeboden om na haar inleiding op de avond ook de gesprekken en discussies met de aanwezige ouders en grootouders in de zaal, met het ouderforum en met het deskundigenforum te leiden. Dat heeft zij op betrokken en meer dan voortreffelijke wijze gedaan.

Belangrijke conclusie:
Een belangrijke conclusie van de vadertop was dat het nu liggende wetsvoorstel in de Tweede Kamer op het voortgezet ouderschap na scheiding onvoldoende waarborgen biedt om beide ouders betrokken te houden bij de zorg voor de kinderen na de scheiding.

Op de vadertop werd dat door Lauk Woltring, een van de aanwezige deskundigen, aldus verwoord: “Je moet er voor zorgen dat er weer een premie gesteld wordt op het samenwerken tussen de ouders en niet zoals nu dat er in feite een premie gesteld is op het onderhouden en uitleven van de onderlinge verschillen en conflicten tussen de ouders.”

Hierbij alvast de eerste foto’s van de Vadertop (m/v/grootouders). Zodra het verslag van de avond – dat verzorgd wordt door Jan Wijsman – beschikbaar komt , wordt dat ook op deze website geplaatst en begin volgende week volgt ook de uitgebreidere fotorapportage van de Vadertop gemaakt door Mark Schneiders.

Enkele korte eerste reacties van deelnemers na afloop van de Vadertop waren:

Het was een zeer geslaagde bijeenkomst, en ik hoop op veel goeds.
Fam Wortèl; vrijdag 11 mei 2007 10:27

Welbedankt. Complimenten voor het zo goed organiseren van de zaak.
Hans van Zuilen, vrijdag 11 mei 2007 13:58