408. NCRV Dokument: Verloren band – 40 jaar na de scheiding

Get Microsoft Silverlight

http://player.omroep.nl/?aflID=10317332

http://cgi.omroep.nl/legacy/player?/ceres/ncrv/rest/2009/NCRV_1352362/bb.20091116.asf

http://wm-ondemand08.omroep.nl/public/ug-od/wm/3/media/wm3c1/ceres/ncrv/rest/2009/NCRV_1352362/bb.20091116.asf

Documentaire. De ouders van Frénk van der Linden scheidden veertig jaar geleden op bittere wijze. Als bij zijn moeder de ziekte van Alzheimer wordt geconstateerd, beseft Frénk dat het moment voor een laatste poging tot verzoening is aangebroken.

De ouders van Frénk van der Linden scheidden veertig jaar geleden op bittere wijze. Sinds de echtscheiding hebben vader Jan (81) en moeder Erica (74) elkaar niet meer gesproken. Hoe meer de tijd voortschrijdt, hoe groter de verwijdering lijkt – en hoe pijnlijker Frénk de situatie vindt.

Als bij zijn moeder de ziekte van Alzheimer wordt geconstateerd, beseft Frénk dat het moment voor een laatste poging tot verzoening is aangebroken. Hij stelt zijn ouders voor om los van elkaar met hem te praten over hun liefde en de teloorgang van hun huwelijk. In de hoop hen na veertig jaar alsnog nader tot elkaar te brengen.

Maandag 16 november – 22.50 uur, Nederland 2

Herhaling vrijdag 18 december, 13.20 uur Ned. 2

Lees verder

Reageer op de uitzending in het Forum

16 November – Verloren Band | Dokument

http://dokument.ncrv.nl/node/23610

Frénk van der Linden doet laatste poging zijn ouders te verzoenen

Wat doe je wanneer je vader en moeder veertig jaar lang geen woord met elkaar wisselen? Kun je als kind je gescheiden ouders weer on speaking terms krijgen? En hoe ver mogen je initiatieven gaan?

Journalist Frénk van der Linden groeide op als zoon van een vrachtwagenchauffeur in de Bollenstreek. Zijn ouders gingen begin jaren zeventig op bittere wijze uit elkaar. Met zijn zusje Désirée behoorde hij tot de eerste Nederlandse kinderen die door een rechter werden toegewezen aan hun vader.

Sinds de echtscheiding hebben vader Jan (81) en moeder Erica (74) elkaar niet meer gesproken. Hoe meer de tijd voortschrijdt, hoe groter de verwijdering lijkt – en hoe pijnlijker Frénk de situatie vindt. Als bij zijn moeder de ziekte van Alzheimer wordt geconstateerd, beseft Frénk dat het moment voor een laatste poging tot verzoening is aangebroken. Hij stelt zijn ouders voor om los van elkaar met hem te praten over hun liefde en de teloorgang van hun huwelijk. In de hoop hen na veertig jaar alsnog nader tot elkaar te brengen.

Regisseur Gisèla Mallant volgt Frénk tijdens de pijnlijke, tedere en onthullende ontmoetingen met zijn ouders.

Verloren Band is geproduceerd door Figuli Producties.