425. Utrechtse vader doet aangifte tegen CDA-minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie

Bron: RTV Utrecht | reageer op dit artikel | 2497 x getoond | maandag 15 februari 2010 09:15 uur

Vader doet aangifte tegen minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie; Beeld: RTV Utrecht

UTRECHT – Een vader uit Utrecht heeft aangifte gedaan tegen minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin en de top van het Openbaar Ministerie in Utrecht.

De man, Peter Alderliesten, vindt dat de minister en het OM medeplichtig zijn aan de ontvoering van zijn dochter. Na zijn scheiding heeft Alderliesten een omgangsregeling met zijn kinderen. Zijn oudste dochter van 13 komt alleen nooit mee op bezoek bij haar vader.

Alderliesten beroept zich op een wet over kindontvoering en deed meerdere keren aangifte. Volgens hem werkt het OM deze aangiftes actief tegen.

Reacties van lezers op dit bericht

Wat vader Peter Alderliesten overkomt, nl. dat OM en politie in Nederland actief samenzweren om aangiften door vaders tegen moeders van het strafbare feit van het vervreemden, weghouden en onttrekken (WvS, art. 279) van de kinderen in de doofpot te stoppen, te ontmoedigen en tegen te werken, dat overkomt tientallen vaders in Nederland die aangifte proberen te doen. Moet u niet bij ons zijn krijgen vaders te horen aan de politiebalies. En voor vaders doen wij nooit iets zeggen (plaatsvervangende) officieren van justitie. Afgelopen week bleek uit onderzoek dat moeders in 86% van de gevallen de dader van kinderontvoering zijn. Geen wonder: de kinderontvoerende moeders worden in Nederlandse gemeenten onthaald met een actierekening om fondsen te kunnen werven om zonodig met hulp van politie en justitie onder te kunnen duiken en krijgen een bezoek thuis van de burgemeester met een doos taart. Kinderen en hun vaders worden volledig in de steek gelaten en de deur gewezen. Peter Alderliesten heeft helemaal gelijk met zijn aangifte tegen minister van justitie Hirsch Ballin. Het moet afgelopen zijn met deze bewuste discriminatie door justitie en politie. Hirsch Ballin en het CDA zijn daar direct verantwoordelijk voor. Kinderen hebben recht op beide ouders. En een minister van justitie die kinderen hun vaders ontneemt door nalatig handelen en onrechtmatige daad van het OM verdient zelf een veroordeling.

Peter Tromp uit Utrecht | 15-02-2010 22:00

Het artikel stond ook uigebreid in de krant vandaag. Ook de moeder was aan het woord en was met modder aan het gooien naar de vader van dit meidje. Het kan haast niet anders dan dat deze moeder de kinderen beinvloed. Op deze manier wil ze haar antipathie jegens haar ex via de kinderen uitspelen, Slechte zaak, sterkte voor de vader.

Melina uit Heuvelrug | 15-02-2010 15:00

Op 10 februari 2010 werd in de Rode Hoed een symposium gehouden over de jeugdzorg. Politici, prominenten, wetenschappers en hulpverleners gaven hun ervaring en visie hierover. Zie: www.sdnl.nl/jeugdzorg.htm

Rob Brockhus uit Huizen | 15-02-2010 10:56