449. Gezocht: Part-time werkende (gescheiden) papa’s

Wanneer u als (gescheiden) vader part-time bent gaan werken om ook voor de kinderen te kunnen zorgen wanneer ze bij u zijn, dan wilt u misschien wel meewerken aan en reageren op de oproep hieronder voor dit onderzoek van Willemijn van der Vliet van de Vrije Universiteit te Amsterdam naar part-time werkende vaders:

Beste vaders,

Misschien hebben jullie het gemerkt: in de media neemt de aandacht voor de part-time werkende vader toe. Intermediair en Nu.nl hebben recentelijk artikelen over dit onderwerp gepubliceerd.

Ook ik vind het een interessant thema.

Daarom richt mijn onderzoek ter afronding van mijn studie zich op mannen in loondienst die bewust part-time (zijn gaan) werken om een grotere zorgtaak op zich te nemen. Ik wil kijken naar de betekenis die vaders geven aan hun rol als werknemer en hun rol als ouder en hoe er tussen beide rollen een balans wordt gezocht/is gevonden. Dit onderzoek gaat de basis vormen voor de thesis om mijn studie Culture, Organization and Management aan de VU Amsterdam af te ronden.

Om de data te verzamelen, neem ik diepte-interviews af met vaders die part-time werken. Een interview zal ongeveer een uur duren.

Om mijn onderzoek naar part-time werkende vaders in Nederland met goed gevolg te kunnen uitvoeren, heb ik jullie hulp nodig.

Ben je een vader die zich herkent in dit profiel en wil je meewerken? Ken je iemand die in dit profiel past? Neem dan contact met mij op via willemijnvandervliet @ yahoo . com.

Alvast vriendelijke en grote dank!
Willemijn van der Vliet