465. Rechtbank Assen zet Drentse moeder vast na weigeren omgangregeling

Vrouw vast na weigeren omgangsregeling

Bron: Telegraaf – Binnenland – vr 26 mrt 2010, 09:34

ASSEN – Een Drentse moeder is in gijzeling genomen door de rechtbank van Assen omdat ze weigert haar zoontje mee te geven aan haar ex.

De vrouw uit Hollandscheveld wil niet aan de omgangsregeling meewerken omdat ze bang is dat de vader geweld gebruikt tegenover de 7-jarige jongen. Omdat de rechter echter eerder bepaalde dat de man zijn kind vijf keer per jaar drie uur mag zien op zaterdagmiddag, werd de vrouw in gijzeling genomen.

Het gerechtshof in Leeuwarden haalde daar onlangs een streep door.

Hollandscheveldse gegijzeld voor omgangsregeling

Bron: Dagblad van het Noorden DVHN | Drenthe | 2 reacties | Gepubliceerd op 25 maart 2010, 18:13 – Laatst bijgewerkt op 26 maart 2010, 11:07

Hollandscheveld – Een inwoonster van Hollandscheveld is dinsdag door de rechtbank in Assen gegijzeld omdat ze weigert mee te werken aan een omgangsregeling voor haar 7-jarige zoon. De vrouw wil het kind niet naar haar ex-man laten gaan omdat hij geweld tegen de jongen zou gebruiken.

De vader zegt dat hij al vijf jaar knokt om zijn zoon te mogen zien. Hij ontkent elke vorm van geweld en seksueel misbruik. Sinds 2008 mag hij de jongen eens in de veertien dagen ontmoeten. De vrouw komt die omgangsregeling echter niet na. Ze wordt nu elke keer dat ze in gebreke blijft twee dagen gevangen genomen. Ook moet ze een dwangsom van 500 euro aan de vader betalen.

Moeder in gijzeling – Update

Bron: Regio Hoogeveen – Donderdag, 25 Maart om 10:35:59 | 2165 keer bekeken

Moeder in gijzeling – Update

Hollandscheveld – Bij een rechtszaak omtrent een omgangsregeling met een 7-jarig jongetje is de moeder in hechtenis genomen nadat ze weigerde het kind mee te geven aan haar ex-man. Ondanks een dwangsom blijft ze weigeren omdat de moeder van mening is dat haar ex een fysiek gevaar is voor het jongetje. Nadat de rechter zich had vergewist dat het jongetje goed zou worden opgevangen door familie werd de inhechtenisneming gelast.

…Vrouw acht vader een fysiek gevaar…

De advocaat van de vrouw kon niet achterhalen waar de vrouw naartoe is gebracht. Hij bekritiseerde het besluit van de rechter omdat de rechtbanken in Nederland de lijn hebben dat een omgangsregeling moet. Daarbij zijn er verschillende uitspraken bij vergelijkbare zaken. Hij is van mening dat in eerste instantie naar het belang van het kind moet worden gekeken. Er zal hoger beroep worden aangetekend.

Update:26-3-2010

De vader strijdt al 5 jaar om zijn zoon te mogen zien. Hij ontkent een fysiek gevaar voor de jongen te zijn. De omgangsregeling die door de rechter was uitgesproken in 2008, één ontmoeting per 2 weken, komt zijn ex-vrouw niet na. Bij elke weigering zal zij nu 2 dagen in hechtenis worden genomen en moet zij 500 euro vergoeding betalen.