468. Comité Vaders willen ouderlijk gezag (Radio 1 Interview met vader, schrijver, regisseur en acteur Ab Gietelink)

Op zaterdagmorgen 3 april 2010 kwam in het radioprogramma Nachtvluchten op Radio 1 in het kader van april themamaand “Veelbesproken en passievolle vaders” een uur lang de nu 51-jarige vader, schrijver, regisseur en acteur Ab Gietelink, vader van Alexander, aan bod, die in 2001 een Comité heeft opgericht dat zich sterk maakt voor ouderlijk gezag voor ongetrouwde vaders.

De uitzending valt nog steeds te beluisteren op:

Een prachtige en interessante aflevering die je zeker moet beluisteren en wat betreft zijn vaderschap vooral vanaf de 40e minuut. De uitzending gaat namelijk helaas pas over vaderschap na de 40e minuut. Ab Gietelink is een vrijzinnige, bescheiden maar bewonderenswaardige vader met grote passie en liefde voor zijn zoon, die  staat voor zijn vaderschap op het grensvlak van denken en doen. Hij laat bv. weten ook graag voor GroenLinks de politiek in te hebben gewild.

Deel 1 van de themamaand “Veelbesproken Vaders” in Nachtvluchten. Liefdevolle vaders, stoere vaders, strenge vaders, verre vaders, voorbeeldige vaders, vrijgevochten vader, vertrokken vaders……..Eens vader, altijd vader! Vier vaders op vier zaterdagen vol in de schijnwerpers. Wat maakt een vader, wat breekt een vader; wat drijft een vader, wat stopt een vader. Een zoektocht naar de zielenroerselen van passievolle papa’s zonder grenzen. De eerste Nachtvluchtenvader is schrijver, regisseur en acteur Ab Gietelink.

Gerelateerde artikelen:

Comité Vaders willen ouderlijk gezag
Jurisprudentie inzake ouderschap na scheiding van Vaderkenniscentrum nr. 177
http://jurlex-ouderschap-nl.blogspot.com/2007/12/177.html