470. Volgens ‘nieuw onderzoek’ van Spruijt zou co-ouderschap ‘in rap tempo’ toenemen in Nederland

Co-ouderschap sterk in opkomst

Bron; Telegraaf – Binnenland – wo 07 apr 2010, 07:42
http://www.telegraaf.nl/binnenland/6471983/__Co-ouderschap_sterk_in_opkomst__.html?sn=binnenland

AMSTERDAM – Steeds meer kinderen wonen in twee gezinnen. Een op de vijf woont na een echtscheiding de helft van de tijd bij vader en de andere helft bij moeder in huis.

Tien jaar geleden was dat nog een op de twintig, blijkt uit onderzoek van scheidingsexpert Ed Spruijt, onderzoeker aan de Universiteit Utrecht. Die ondervroeg vier jaar lang ruim vierduizend kinderen, weet Trouw. Conclusie: het aantal ex-partners dat voor co-ouderschap kiest, stijgt in rap tempo. In 2006 woonde 16 procent van de scheidingskinderen beurtelings bij vader en moeder, vorig jaar 21 procent.

Co-ouderschap sterk in opkomst

Bron: Trouw – Nederland – Iris Pronk – reacties (1) – 7 april 2010
http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3034616.ece/Co-ouderschap_sterk_in_opkomst_.html

Eén op de vijf kinderen woont na een echtscheiding de helft van de tijd bij hun vader en de helft bij hun moeder. Tien jaar geleden was dat nog één op de twintig. Dat blijkt uit onderzoek van scheidingsexpert Ed Spruijt, onderzoeker aan de Universiteit Utrecht.

Spruijt ondervroeg voor het ’Handboek scheiden en de kinderen’, dat in september verschijnt, gedurende vier jaar zo’n 4400 kinderen van meer dan zestig scholen. Het aantal ex-partners dat voor co-ouderschap kiest, stijgt in rap tempo, concludeert hij. In 2006 woonde 16 procent van de scheidingskinderen beurtelings bij vader en moeder, vorig jaar 21 procent.

Lees dit artikel verder op: http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3034616.ece/Co-ouderschap_sterk_in_opkomst_.html