480. Agenda: Henk Hanssen van IkVader komende zaterdagmorgenvroeg in radioprogramma Nachtvluchten op Radio 1

Komende zaterdagmorgenvroeg op 17 april tussen 6 en 7 uur komt Henk Hanssen een uur lang op Radio 1 aan het woord in het radioprogramma Nachtvluchten

Radio 1 – Radioprogramma Nachtvluchten op zaterdagmorgen 17 April a.s. tussen 6 en 7 uur
http://portal.omroep.nl/nachtvluchten

Van 06.00 uur tot 07.00 uur deel 3 van de themamaand “Veelbesproken Vaders”. Liefdevolle vaders, stoere vaders, strenge vaders, verre vaders, voorbeeldige vaders, vrijgevochten vader, vertrokken vaders……..Eens vader, altijd vader! Vier vaders op vier zaterdagen vol in de schijnwerpers. Wat maakt een vader, wat breekt een vader; wat drijft een vader, wat stopt een vader. Een zoektocht naar de zielenroerselen van passievolle papa’s zonder grenzen. De derde Nachtvluchtenvader is journalist en oprichter van IkVader.nl Henk Hanssen. Presentatie: Nora Romanesco.

Live-link naar Radio 1 op uw computer: Radio 1
http://radioplayer.omroep.nl/radio1-default

Het wordt ongetwijfeld een gedenkwaardig radio uur. Lees ook hoe ‘grondig’ Henk zich op dit nachtelijke of vroege radio uur aan het voorbereiden is op:

IkVader-hoofdredacteur Henk Hanssen een vol uur te gast bij Radio 1
IkVader | Het avontuur van je leven | Vader worden | Vader zijn | informatie vaderschap en zwangerschap – 14 april 2010
http://www.ikvader.nl/content/ikvader-hoofdredacteur-henk-hanssen-een-vol-uur-te-gast-bij-radio-1

Groet,
Peter Tromp
Vaderkenniscentrum


De uitzending is de derde in een serie van vier radio-uitzendingen van Nachtvluchten in april over veelbesproken en passievolle vaders.

De vorige twee uitzendingen waren:

1. Zaterdagmorgen 3 april 2010: Ab Gietelink, vader en in 2001 oprichter van het Comité Vaders willen ouderlijk gezag

Op 3 april 2010 kwam in de eerste aflevering de nu 51-jarige vader, schrijver, regisseur en acteur Ab Gietelink, vader van Alexander, aan bod, die in 2001 een Comité heeft opgericht dat zich sterk maakt voor ouderlijk gezag voor ongetrouwde vaders. Een prachtige en interessante aflevering die je zeker moet beluisteren en wat betreft zijn vaderschap vooral vanaf de 40e minuut. Een vrijzinnige, bescheiden maar bewonderenswaardige vader met grote passie en liefde voor zijn zoon, die op het grensvlak van denken en doen aan zijn vaderschap invulling geeft. Hij laat bv. weten ook graag voor GroenLinks de politiek in te hebben gewild.

Deze uitzending valt nog steeds te beluisteren. Zie voor de links naar dit interview en naar meer achtergrondinformatie over het in 2001 door Ab Gietelink opgerichte Comité “Vaders willen ouderlijk gezag” verder:

  1. Radio 1 interview met vader, schrijver, regisseur en acteur Ab Gietelink
    Vaderkenniscentrum – VKC: 468; 3 april 2010
    http://vaderkenniscentrum.blogspot.com/2010/04/456.html
  2. Comité “Vaders willen ouderlijk gezag
    Jurisprudentie inzake ouderschap na scheiding van Vaderkenniscentrum: 177.
    http://jurlex-ouderschap-nl.blogspot.com/2007/12/177.html

2. Zaterdagmorgen 10 april 2010: John van de Rest

En vorige week op 10 april 2010 kwam in de tweede aflevering de nu 70-jarige (wat zelfgenoegzame) vader, regisseur, producent en scenarioschrijver John van de Rest, gehuwd met de nu overleden actrice Josine van Dalsum en vader van Thijsje (uit een eerder huwelijk) en Aram, aan bod. Aan zijn eigen vader – die geheel veranderd terug kwam van deelname aan de politionele acties in Nederlands Indië (“daar moet iets vreselijks gebeurd zijn, maar ik weet eigenlijk niet wat, ik heb het hem of mijn moeder nooit gevraagd”) – heeft hij nog altijd een uitgesproken grote hekel en (hoewel overleden) denkt hij met enorm veel dedain en vijandigheid aan hem terug (bekrompen, non-communicatief, ze wisten niet veel, ik ging niet naar zijn begravenis). Verder meldt hij ondermeer dat zijn kinderen zijn vaderschap als minder belangrijk dan het moederschap van hun moeder zouden ervaren, maar dat zijn kinderen hem desondanks “wel erg leuk zouden vinden” en nu voor hem koken. Tijdens het luisteren naar de uitzending met van de Rest betrapte ik mezelf er helaas geregeld op bij mezelf te denken wat een nare, egocentrische en zelfvervulde man ik dit eigenlijk vind (ja sorry, het spijt me).

Deel 2 van de themamaand “Veelbesproken Vaders” in Nachtvluchten. Liefdevolle vaders, stoere vaders, strenge vaders, verre vaders, voorbeeldige vaders, vrijgevochten vader, vertrokken vaders……..Eens vader, altijd vader! Vier vaders op vier zaterdagen vol in de schijnwerpers. Wat maakt een vader, wat breekt een vader; wat drijft een vader, wat stopt een vader. Een zoektocht naar de zielenroerselen van passievolle papa’s zonder grenzen. De tweede Nachtvluchtenvader is regisseur, producent en scenarioschrijver John van de Rest.

Deze uitzending valt ook nog steeds te beluisteren op: