495. Misandrist Astrid Theunissen eist zaad en kinderen en schrijft: ‘Nederlandse mannen zijn slappe zakken’

‘Nederlandse mannen zijn slappe zakken’

Bron: AVRO – Radio 1; Nieuws; 4 reacties; Gemiddelde waardering 2,5; 6 mei 2010
http://www.radio1.nl/contents/15552

‘Slappe zakken’, dat is de titel van het boek van journaliste Astrid Theunissen, dat vandaag verschijnt. Het gaat over de hedendaagse man die wel seks wil, maar geen kinderen. Hij kijkt wel uit om zijn vrije leven in de waagschaal te stellen voor een klein aandachtstrekkertje. Astrid Theunissen vertelt in De Praktijk over haar boek.

Mannen, slappe zakken

Bron: Telegraaf – Vrouw – Actueel – Door Marleen Stam – 55 reacties – Reageer – do 13 mei 2010, 06:30

AMSTERDAM – Journaliste Astrid Theunissen heeft een boek geschreven over haar leven en dan vooral over de mannen die ze gaandeweg is tegengekomen. Eigen ervaringen aangevuld met onderzoeken komt zij tot conclusies als ‘mannen zijn slappe zakken’ en ‘mannen willen wel seks maar geen kinderen’.

Astrid is al een aantal jaar bezig met dit onderwerp. Vijf jaar terug moest zij voor HP de Tijd hier al een artikel over schrijven. Toen deed het al veel stof op waaien, nu met dit boek zal dat niet anders zijn.

Slappe zakken

Astrid noemt ‘slappe zakken’, mannen die relaties aangaan met vrouwen en erg twijfelachtig doen over kinderen krijgen. Op die manier de vrouwen aan het lijntje houden, maar dan uiteindelijk niet over de brug komen. De schrijfster zelf is al meerdere malen zo’n man tegengekomen en ze vindt het verschrikkelijk. Volgens Astrid hebben mannen de neiging om de kinderwens van vrouwen te verlaten. Uit eerder onderzoek is ook gebleken dat mannen daadwerkelijk deze wens gemiddeld met zeven jaar kunnen vertragen.

In het boek noemt Astrid ook een Europees onderzoek onder 12.000 mannen verdeeld over vijftien landen. Uit dit onderzoek kwam onder andere naar voren dat de Nederlandse man het minst staat te springen om kinderen.

Astrid legt ook wat schuld bij zichzelf, maar is zeer overtuigd van de conclusie, mannen zijn slappe zakken.

Ben jij het met Astrid Theunissen eens of heb jij begrip voor ‘slappe zakken’? En misschien herken jij het wel een beetje of juist niet? Praat dan hier met de rubriek ‘Vrouw’ in de Telegraaf mee! 

Commentaar en reactie van het Vaderkenniscentrum:

‘Slappe zakken’ omdat Nederlandse mannen niet meer staan te springen om het vaderschap ? Nou met de agressieve scheldwoorden van de zaad en kinderen opeisende misandrist Theunissen heeft dat allemaal eigenlijk weinig te maken. Met gezond verstand bij mannen als potentiële vaders daarentegen alles. Theunissen staat wat dat betreft model voor het gemiddelde egocentrisme in de visie van Nederlandse vrouwen op kinderen en het ouderschap: “Baas in eigen buik. Moeders wil is wet. Kinderen als persoonlijk eigendom en privilege van moeders. Vaders die bij een scheiding massaal door moeders en het Nederlandse familierecht naar de eigen kinderen toe gemarginaliseerd en gedegradeerd worden tot rechteloze tweederangs ouders die een leven lang buitengesloten van hun kinderen kunnen blijven bloeden als wandelende portemonnee’s.” Met gedeeld en gelijkwaardig ouderschap en gezamenlijke verantwoordelijkheid en zorg voor de kinderen heeft dat allemaal weinig tot niets te maken. Het voorland van buitensluiting naar, en vervreemding van, de eigen kinderen door de moedermaffia is voor mannen in de gebroken Nederlandse samenleving toch overal zichtbaar. Een domoor die het niet ziet. Welke gezond denkende man heeft eigenlijk nog wel zin in vaderschap onder zulke condities?!

Reactie zoals geplaatst bij de Telegraaf i.v.m. het beperkte aantal toegestane tekens:

Met het schelden vd kindopeisende misandrist Theunissen heeft het niet te maken, met gezond verstand bij vaders wel. Theunissen staat model voor een egocentrische visie van vrouwen op kinderen: “Baas in eigen buik. Moeders wil = wet. Kinderen als privilege van moeders. Vaders naar de eigen kinderen toe gemarginaliseerd tot rechteloze 2erangs ouders.” Met gedeeld ouderschap en gezamenlijke zorg heeft dat niets te maken. Het voorland van buitensluiting naar de eigen kinderen is overal zichtbaar. Wie heeft daar zin in! Peter Tromp, Utrecht | 10:05 | 13.05.10

Zie verder ook de boekrecensie “Vaders bestaan niet” van “Slappe zakken” van Astrid Theunissen door Henk Hanssen op IkVader.nl

Vaders bestaan niet

Bron: IkVader.nl – redactie IkVader – Door Henk Hanssen – di, 11/05/2010

Die bakfietsen waar vaders hun kinderen mee ophalen? Joh, die zijn alleen maar bedoeld om kratjes bier mee te verslepen. Vaders bestaan niet: kinderen zijn accessoires die camoufleren wat we werkelijk zijn: Slappe Zakken, tot op het bot. Aldus het thema van het boek Slappe Zakken, door Astrid Theunissen. Een recensie door Henk Hanssen. Lees hier verder.