502. Hoe zou het met mijn kleinkind(eren) gaan?

Telegraaf – Vrouw – [Psyche & Relatie] | 37 reacties | Reageer op dit artikel.Reageer | do 03 jun 2010, 11:03

Je kind gaat scheiden… Wat betekent dat voor de relatie met je kleinkinderen? Ga je ze nu minder zien of misschien helemaal niet meer?

In België blijkt dat steeds meer grootouders naar de rechter stappen om hun kleinkind te mogen bezoeken. Dat heeft de Franstalige krant La Derniere Heure donderdag gemeld. Volgens de krant waren er vorig jaar 536 van dit soort rechtszaken in België.

Grootouders hebben in België bij wet recht op een persoonlijke relatie met hun kleinkinderen. In sommige gevallen, bijvoorbeeld door een scheiding van de ouders, is tussenkomst van de rechter nodig om dit recht af te dwingen.

Nederland
Ook in Nederland blijkt dat een scheiding van grote invloed is op de relatie tussen grootouders en hun kleinkinderen. In 2008 bleek uit onderzoek door TNS NIPO dat bij 53 procent van de opa’s en oma’s het contact met hun kleinkinderen na een scheiding duidelijk anders is geworden.

Maar liefst 47 procent verwijt dat de ex-schoonkinderen dat ze de kleinkinderen minder zien. 61 Procent verliest het contact met schoondochter of –zoon en 12 procent ziet de kleinkinderen zelfs helemaal niet meer.

Hoe is de relatie na de scheiding van jouw kind met de kleinkinderen? Vind je dat grootouders meer rechten moeten krijgen wat betreft het contact met de kleinkinderen na een scheiding? Praat met ons mee!

Reageer op dit artikel.Reageer