559. Tot 15 sept. a.s. – Groot EenVandaag aangifte-onderzoek

U kunt zich hier aanmelden bij het EenVandaag Opiniepanel voor het grote aangifte-onderzoek.
Na het invullen van de basisvragen kunt u meedoen met het grote EenVandaag Aangifte Onderzoek.

Doe mee!! EenVandaag opiniepanel :: Groot aangifte-onderzoek slachtoffers misdrijf

Bent u de afgelopen twee jaar slachtoffer geworden van een misdrijf? Doe dan mee aan het grote EenVandaag aangifte onderzoek!

In 2005 heeft de Hoge Raad in twee arresten immers uitgesproken dat het niet nakomen van de door de familierechter beschikte omgangs- of ouderschapsregelingen bij gezamenlijk gezag na scheiding conform Art. 279 van het Wetboek van Strafrecht het misdrijf van onttrekking oplevert.

Wanneer moeders van dit misdrijf aangifte doen bij de politie (en een telefoontje van moeder aan de politie volstaat dan vaak al) dan rukt de politie uit met groot alarm, slaande trom en Amber Alerts en komt het OM met de meest extreme en herhaalde strafeisen bij de vervolging van daders.

Wanneer vaders echter van ditzelfde misdrijf aangifte komen doen, dan geeft de politie niet thuis en wil de politie de aangifte niet opnemen en het OM de aangifte en de daders niet vervolgen.

Het is de hoogste tijd dat aan deze willekeur en dit regelrechte gender racisme bij de Nederlandse politiediensten en het OM nu eindelijk een einde wordt gemaakt.

Het Vaderkenniscentrum.nl roept daarom vaders nu op om hun ervaringen met het weigeren van hun aangiften van onttrekking door politie en OM tot 15 september a.s. te melden in dit grote EenVandaag aangifte-onderzoek.

Tot 15 september 2010 – Doe mee met het grote EenVandaag aangifte-onderzoek onder slachtoffers van een misdrijf
Nederland 1, EenVandaag opiniepanel :: 24-08-10

Bent u de afgelopen twee jaar slachtoffer geworden van een misdrijf? Doe dan mee aan het grote EenVandaag aangifte onderzoek!

Heeft u aangifte bij de politie gedaan en wat is er mee gebeurd?
Of heeft u een goede reden om juist af te zien van het doen van aangifte?
En hoe zit het met uw vertrouwen in de politie?

Word nu lid van het EenVandaag Opiniepanel door het invullen van de basisvragen en doe meteen mee met het grote aangifte onderzoek. U kunt zich HIER aanmelden voor het panel.

De uitslag maakt EenVandaag op 16 september bekend tijdens haar uitzending om 18.15 uur op Nederland 1.