59. Over meten met twee maten door politie en justitie – De ‘ontvoering’ van het jongetje Achmed T. door zijn Turkse vader

Gender racisme en gender apartheid bij de Nederlandse politie en justitie

Bij gezamenlijk gezag na scheiding worden verreweg de meeste kinderen in Nederland ontvoerd door hun moeder (2/3 van alle kinderontvoeringen). Maar als een vader daartegen aangifte van onttrekking wil doen, dan wil de politie de aangifte tegen de moeder eerst niet opnemen en stuurt zij de vader na eindeloos arrogant gepalaver en gezever op het politiebureau met een kluit in het riet naar de familieadvocatuur. En wordt de aangifte uiteindelijk wel door de politie opgenomen omdat de vader zich niet weg laat sturen, dan weigeren vervolgens justitie en het OM weer om te vervolgen en wordt de aangifte ongemotiveerd door hen geseponeerd.

Zie voor de ervaringen van vaders met politie en justitie de videoclips met het verhaal van vader Bas van ’t Hof, zelf ook politieman, en met de talloze andere ervaringen van vaders die verhaald werden op de afgelopen mei gehouden Vadertop:

Het meten met twee maten bij politie en justitie:

In schril contrast met de behandeling van vaders door politie en justitie lopen deze zelfde instanties zich (tot over het randje) het vuur uit de sloffen voor moeders, wanneer dezelfde aangifte door moeders wordt gedaan. Zelfs de arrestatie van een onschuldig 15-jarig nichtje hoort daar gewoon bij. U kunt dat verder hieronder lezen.

Bij dit optreden van politie en justie past maar één konklusie:

Zowel politie als justitie meten met twee maten en zijn uiterst gender racistische en gender discriminerende organisaties tegen vaders en mannen. Zij bedrijven in hun functioneren een systematisch beleid van Gender Apartheid tegen vaders en mannen.

Dit schandalige optreden van justitie en politie is tegen de expliciete uitspraak van de Hoge Raad dat onttrekking bij gezamenlijk gezag voor moeders net zo strafbaar is als voor vaders (Sic :: Dat die uitspraak nodig was zegt eigenlijk al alles over de Nederlandse ‘rechtsstaat’ in verval).

Peter Tromp

Vaderkenniscentrum VKC


Ontvoerde jongen (9) is in Turkije

Dagblad De Limburger – Limburgs Dagblad – Hoensbroek Van onze verslaggeefster – Tijd Gepubliceerd op: 14.12.07 17:50, bijgewerkt op: 14.12.07 18:17

Hoensbroek – De negenjarige Achmed uit Hoensbroek is terecht. Achmeds vader heeft zijn zoon en vijftienjarige dochter vorige week ontvoerd en meegenomen naar familie in Turkije. Achmeds ouders zijn gescheiden.

Hij woont met zijn moeder in Hoensbroek en zijn zus woont bij vader in Apeldoorn.

Afgelopen zaterdag was Achmed ’s morgens twee uur alleen thuis. Toen zijn moeder terugkwam was hij spoorloos. De politie heeft broer en zus via de ambassade opgespoord. “Zodra vader terugkeert naar Nederland wordt hij aangehouden. Want hij wordt verdacht van wederrechtelijke vrijheidsberoving en onttrekking aan het ouderlijk gezag”, aldus politiewoordvoerder Piet Tans.

Eerder arresteerde de politie al een zus van de vader en haar dochter in Deventer. “Het is best mogelijk dat die tante Achmed zaterdag thuis heeft opgehaald.” Tot vrijdagmiddag zat zij nog steeds vast. Tans: “We hebben haar nu vrijgelaten, maar ze blijft wel verdachte.” Achmeds nichtje was al eerder vrijgelaten. Wanneer Achmed en zijn zus terug naar Nederland komen, weet de politie niet. Er loopt een aanhoudingsbevel tegen vader, maar verder kan de Nederlandse politie er vooralsnog niet voor zorgen dat de kinderen terugkomen.


Ontvoerde Achmed is in Turkije

De Stentor – Apeldoorn – door Raymond Korse – 14-12-2007

APELDOORN/DEVENTER – Tegen de vader van de 9-jarige Achmed uit Hoensbroek en zijn zus, de 15-jarige Ayse uit Apeldoorn, is een aanhoudingsbevel uitgevaardigd. Het jongetje werd afgelopen weekeinde ontvoerd uit het huis van zijn moeder in Hoensbroek.

Onderzoek heeft inmiddels bevestigd dat beide kinderen door de vader, T. uit Apeldoorn, werden meegenomen naar Turkije. ,,We weten waar hij zit”, aldus de woordvoerder van de politie Limburg-Zuid, Piet Tans.

Achmed verdween afgelopen weekeinde uit het huis van zijn moeder in Hoensbroek. Die scheidde van haar man en verhuisde twee jaar geleden naar Hoensbroek. Achmed werd toegewezen aan zijn moeder, Ayse aan haar vader. Beiden oefenden gezag uit over de beide kinderen. De vader wordt nu verdacht van wederrechterlijke vrijheidsberoving en onttrekking aan de ouderlijke macht.

De politie houdt de troef om een internationaal opsporingsbevel uit te vaardigen, nog even achter de hand. ,,Hij komt op enig moment terug naar Nederland, en dan loopt hij vanzelf tegen de marechaussee aan”, aldus de politiewoordvoerder.

Een aanhoudingsbevel betekent dat de verdachte niet actief wordt opgespoord. Als er een opsporingsbevel wordt uitgevaardigd, is dat wel het geval.

Het gezin heeft weliswaar Turkse wortels maar woont al jaren in Nederland. Beide kinderen zijn in Apeldoorn geboren.

Rechercheonderzoek leidde zondag ook nog naar Deventer, waar een zus van de vader en haar dochter werden gearresteerd. De dochter werd al snel vrijgelaten, haar moeder zat tot gistermiddag vast. ,,Ze blijft verdacht”, aldus de politie.

De Stentor – Geef je mening over dit artikel

Zie ook: Aanhoudingen na vermissing 9-jarig jongetje


Ontvoerd 9-jarige jongetje zit in Turkije

Brabants Dagblad – Binnenland – 14 dec 2007

HOENSBROEK (ANP ) – De sinds afgelopen zaterdag vermiste 9-jarige Achmed K. uit Hoensbroek is terecht. Uit recherche-onderzoek is gebleken dat hij met zijn vader en zijn zusje bij familie in Turkije verblijft, maakte de politie vrijdag bekend.

Tegen de vader loopt een aanhoudingsbevel. Bij terugkeer in Nederland zal hij worden aangehouden. Hem wordt wederrechtelijke vrijheidsontneming en onttrekking uit de ouderlijke macht ten laste gelegd. Het jongetje woonde bij zijn moeder in Hoensbroek. Zaterdag, toen moeder even weg was, werd hij uit zijn woning ontvoerd.

In de zaak werd afgelopen zondag in Deventer al een tante en een nichtje van Achmed gearresteerd. Het nichtje is weer in vrijheid gesteld, maar de tante blijft in hechtenis op verdenking van betrokkenheid bij de zaak.


Tante vast na verdwijning jongetje

RTLNieuws.nl – laatste wijziging: 13 december 2007 – 17:48

De politie heeft in Apeldoorn een vrouw en haar 15-jarige dochter aangehouden omdat hun neefje is verdwenen.

Hoensbroek

De 9-jarige Achmed wordt sinds zaterdag vermist. De politie vermoedt dat hij is ontvoerd en met zijn vader op weg is naar Turkije, of daar al is. Het kind woont bij zijn moeder in Hoensbroek en was zaterdag enkele uren alleen thuis.

Zusje ook weg

Het 15-jarige zusje van Achmed, dat bij haar vader woonde, is maandag niet op school in Apeldoorn gekomen en is ook spoorloos. Het aangehouden nichtje is inmiddels weer vrijgelaten.


Aanhoudingen na vermissing 9-jarig jongetje

Telegraaf.nl – Binnenland – do 13 dec 2007, 16:53

HOENSBROEK – De politie heeft in Apeldoorn een vrouw en haar dochter (15) aangehouden na de vermissing en mogelijke ontvoering van een 9-jarige jongetje in Hoensbroek. Dat maakte zij donderdag bekend.

Het Turkse jongetje Achmed T. wordt sinds zaterdag vermist. De politie vermoedt dat hij is ontvoerd en met zijn in Apeldoorn wonende vader op weg is naar Turkije of daar al is. Het kind woont bij zijn moeder in Hoensbroek. Het was zaterdagochtend enkele uren alleen thuis. Bij terugkomst ontdekte de vrouw dat het jongetje weg was. Daarop schakelde zij de politie in.

De politie vermoedt dat het kind is ontvoerd door of in opdracht van de vader, die spoorloos is, met hulp van familieleden. Het 15-jarige zusje van Achmed, dat bij haar vader woonde, verscheen maandag niet op school in Apeldoorn en is sindsdien ook spoorloos. Zondag arresteerde de politie de tante en het nichtje van het jongetje. Inmiddels is het nichtje in vrijheid gesteld. Haar moeder zit nog vast.


Aanhoudingen in Apeldoorn na ontvoering kind (9)

De Stentor – Apeldoorn – 13-12-2007

APELDOORN – De Apeldoornse politie heeft een vrouw en haar dochter (15) aangehouden na de vermissing en mogelijke ontvoering van een 9-jarige jongetje in Hoensbroek. Dat is vanmiddag bekendgemaakt.

Het Turkse jongetje Achmed T. wordt sinds zaterdag vermist. De politie vermoedt dat hij is ontvoerd en met zijn in Apeldoorn wonende vader op weg is naar Turkije of daar al is. Het kind woont bij zijn moeder in Hoensbroek. Het was zaterdagochtend enkele uren alleen thuis. Bij terugkomst ontdekte de vrouw dat het jongetje weg was. Daarop schakelde zij de politie in.

De politie vermoedt dat het kind is ontvoerd door of in opdracht van de vader, die spoorloos is, met hulp van familieleden.

Het 15-jarige zusje van Achmed, dat bij haar vader woonde, verscheen maandag niet op school in Apeldoorn en is sindsdien ook spoorloos. Zondag arresteerde de politie de tante en het nichtje van het jongetje. Inmiddels is het nichtje in vrijheid gesteld. Haar moeder zit nog vast.

De Stentor – Geef je mening over dit artikel ::


Aanhoudingen na vermissing 9-jarig jongetje

De Stentor – Apeldoorn – 13-12-2007

APELDOORN/HOENSBROEK (ANP) – De politie heeft in Apeldoorn een vrouw en haar dochter (15) aangehouden na de vermissing en mogelijke ontvoering van een 9-jarige jongetje in Hoensbroek. Dat maakte de politie donderdag bekend.

Het Turkse jongetje Achmed T. wordt sinds zaterdag vermist. De politie vermoedt dat hij is ontvoerd en met zijn in Apeldoorn wonende vader op weg is naar Turkije of daar al is. Het kind woont bij zijn moeder in Hoensbroek. Het was zaterdagochtend enkele uren alleen thuis. Bij terugkomst ontdekte de vrouw dat het jongetje weg was. Daarop schakelde zij de politie in.

De Stentor – Geef je mening over dit artikel

Zie ook: Ontvoerde Achmed is in Turkije


Turks jongetje vermist

Dagblad De Limburger – Limburgs Dagblad – Hoensbroek Van onze verslaggever – Tijd Gepubliceerd op: 13.12.07 16:14, bijgewerkt op: 13.12.07 16:18

Hoensbroek – De politie is sinds zaterdag op zoek naar de verblijfplaats van de negenjarige Achmed K. uit Hoensbroek. Het Turkse jongetje verdween die dag uit de woning van zijn moeder en wordt sindsdien vermist.

De politie vermoedt dat het kind ontvoerd is en met zijn vader op weg is naar Turkije of daar al is. In verband met deze zaak zijn zondag in Apeldoorn een tante en een nichtje van het jongetje aangehouden.

Achmed woont bij zijn moeder in Hoensbroek en was zaterdagochtend enkele uren alleen thuis. Bij terugkomst ontdekte de vrouw dat het kind weg was. Ze belde meteen de politie. Uit het rechercheonderzoek bleek al gauw dat er redenen waren om te veronderstellen dat het jongetje weggehaald was door zijn in Apeldoorn wonende vader.

Zondag hield de politie in Apeldoorn een tante en een nichtje van Achmed aan. De vader van het jongetje bleek spoorloos.

Het onderzoek van de politie spitst zich toe op de vraag waar Achmed – en trouwens ook zijn vijftienjarige zusje dat bij zijn vader in Apeldoorn verblijft en daar maandag niet op school verscheen – is en wie verantwoordelijk is voor de strafbare feiten die in deze zaak lijken te zijn gepleegd. Inmiddels is het nichtje van Achmed weer vrijgelaten. Haar moeder zit nog vast.


Politie onderzoekt mogelijke ontvoering Turks jongetje

[Blik op Nieuws.nl – Limburg] – 13 dec 2007

Hoensbroek – De politie is sinds zaterdag op zoek naar de verblijfplaats van de 9-jarige Achmed K. uit Hoensbroek. Het Turkse jongetje verdween die dag uit de woning van zijn moeder en wordt sindsdien vermist, zo maakte de politie vandaag bekend. Zij vermoedt dat het kind ontvoerd is en met zijn vader op weg is naar Turkije of daar al is. In verband met deze zaak is zondag in Apeldoorn een tante en een nichtje van het jongetje aangehouden.

Achmed woont bij zijn moeder in Hoensbroek en was zaterdagochtend enkele uren alleen thuis. Bij terugkomst ontdekte de vrouw dat het kind weg was. Ze belde meteen de politie. Uit het rechercheonderzoek bleek al gauw dat er redenen waren om te veronderstellen dat het jongetje weggehaald was door zijn in Apeldoorn wonende vader, dan wel dat Achmed in diens opdracht meegenomen was. Dat zou mogelijk zijn gebeurd met hulp van familieleden van vaders zijde. Zondag kon de politie in Apeldoorn overgaan tot de aanhouding van een tante en een nichtje. De vader van het jongetje bleek spoorloos.

Het onderzoek van de politie spitst zich toe op de vraag waar Achmed – en trouwens ook zijn 15-jarig zusje dat bij zijn vader in Apeldoorn verblijft en daar maandag niet op school verscheen – is en wie verantwoordelijk is voor de strafbare feiten die in deze zaak lijken te zijn gepleegd: wederrechtelijke vrijheidsberoving en onttrekking aan het ouderlijk gezag. Inmiddels is het nichtje in vrijheid gesteld. Haar moeder zit nog vast.