670. Oproep: A.s. vaders gezocht voor film !!! (jonge vaders, tienervaders, oude vaders, allochtone vaders)

Concordiastraat 67A
3551 EM Utrecht
The Netherlands
+31 30 32 00 383
jongens@eenvandejongens.nl
www.eenvandejongens.nl

Amsterdam 11 april

Beste aanstaande vaders,

Mijn naam is Niels. Ik ben 27 en ben documentairemaker. Op een dag hoop ik net als jullie vader te worden. Tot die dag wordt het gissen hoe dat moment zal zijn. Ik kan er me maar weinig bij voorstellen maar ik geloof wel dat het bijzonder moet zijn. Misschien is het wel een moment waarop je jezelf niet voorbereiden kan, een moment waarin je overmand wordt door de gebeurtenis zelf, een moment waar je niet omheen kan. Juist dat moment wil ik graag vastleggen.

Op televisie zien we vaak hoe het voor vrouwen is om zwanger te zijn en te bevallen. Zelden wordt er iets over mannen getoond.

Ik ga dan ook een korte film maken over mannen op het moment dat ze vaders worden. Daarvoor ben ik op zoek naar mannen (en uiteraard de medewerking van hun partners) die mij en mijn camera toe willen laten bij de geboorte van hun kind.

Wat houdt het in? Ik vind het erg belangrijk dat de mensen die ik film op hun gemak zijn. Dus mocht je geïnteresseerd zijn om mee te doen dan kom ik in de eerste instantie bij jullie langs om kennis te maken. Als het klikt en jullie besluiten om mee te doen dan spreken we uitvoerig over de aanpak en wat wel en niet kan. Vervolgens kom ik een tweede keer langs om een kort interview op te nemen met de aanstaande vader. Daarna zal ik bij de geboorte van jullie kind aanwezig zijn. Tijdens de geboorte film ik enkel de aanstaande vader. De aanstaande moeder zal buiten beeld blijven dus daar hoeven jullie je geen zorgen over te maken.

Ik ben dan ook niet uit op sensatie maar ik wil graag een korte film maken die een bijzonder moment probeert te vangen vanuit vaders perspectief, een perspectief dat soms wel eens vergeten wordt in de hele rollercoaster van de zwangerschap. Uiteindelijk zullen er in de film 10 mannen te zien zijn op het moment dat ze voor de eerste keer vader worden. Wie weet ben jij er daar één van.

Dit project wordt gefinancierd door het Nederlandse Filmfonds en is een onafhankelijk project. Er is vooralsnog geen televisieomroep bij betrokken en de film is voornamelijk bedoeld voor vertoning op bijvoorbeeld filmfestivals.

We zijn op zoek naar mannen wiens partners uitgerekend zijn tussen begin juni en eind juli. Zowel gewone bevallingen als bevallingen met een ingeleide en ook keizersneden komen in aanmerking. Als je maar voor de eerste keer vader wordt… En in Amsterdam of omstreken woont (dit heeft een praktische reden).

Mocht je meer willen weten of wil je graag mee doen, bel of mail me dan zo spoedig mogelijk.

Met vriendelijke groet

en alvast heel veel plezier met jullie aanstaand vaderschap,

Niels van Koevorden ? 0614539193 ? niels.vankoevorden@gmail.com