87. Vanochtend 25 april om 9.30 uur in Brussel :: Start Europese Stedentour “Omgang Ontzegd”

Start Europese Stedentour “Access Denied”

Vanochtend 25 april om 9.30 uur – op de Internationale Herdenkingsdag Oudervreemding – gaat in Brussel de Europese Stedentour “Access Denied” van start om handtekeningen te verzamelen bij de petitie “Access Denied” (Omgang Ontzegd) aan het Europees Parlement.

Om 9.30 uur verzamelt zich een groep ouders van binationale scheidingskinderen op het Brusselse Luxemburgplein (punt A op de kaart) in de Europese wijk “Dalle” om van daaruit de 4 kilometer naar het Brusselse Noordstation – het Gare Du Nord (punt B op de kaart) demonstratief en in optocht af te leggen om daar op de trein naar Leuven te stappen.

Grotere kaart weergeven

Hieronder vindt u het bericht dat ik van Ghislain Duchateau ontving over de vanochtend op 25 April in Brussel geplande gebeurtenissen bij het van start gaan van de Europese Stedentour.

Achtergronden en opgetekende levensgeschiedenisen van ouders en kinderen
Als achtergrondinformatie voor de pers en voor de politieke verantwoordelijken zijn de achtergronden van deze campagne en Europese Stedentour “Access Denied” en de levensgeschiedenissen van ouders en kinderen die door de hier aangeklaagde misstanden zijn getroffen nader uitgewerkt. Zie hiervoor ::
http://vaderkenniscentrum.blogspot.com/2008/04/86.html

Een maand lang rondtrekken en handtekeningen verzamelen in Europese steden
De Europese Stedentour zal een maand gaan duren en voert de ouders bij het verzamelen van de handtekeningen langs een hele rij van steden in België, Duitsland en Frankrijk. Eerst worden in april ondermeer de Belgische steden LEUVEN, PEPINSTER, VERVIERS, STAVELOT, MALMEDY, SPA en CHARLEROY aangedaan. En begin mei trekt de karavaan van de Europese stedentour vervolgens Duitsland in en worden de Duitse steden BONN, KOBLENZ, LAMPERTSHEIM, KARLSRUHE en OBERKIRCH aangedaan.

Eindstation Europese Stedentour op 21 mei in Straatsburg
Op 20 mei komt de karavaan na een maand handtekeningen verzamelen dan aan in STRAATSBURG in Frankrijk. Daar in Straatsburg wordt de Europese Stedentour ook afgesloten op 21 mei, de Internationale Dag van het Vermiste Kind, wanneer in de middag de verzamelde handtekeningen bij de petitie overhandigd zullen worden aan een delegatie Europarlementariërs bij het Europees Parlement.

Gedetailleerde planningskalender Europese Stedentour:
Verdere bijzonderheden en een gedetailleerde planningskalender voor deze Europese Stedentour vindt u op de website “What is coming up in the European Campaign for Postdivorce Shared Parenting” :: http://whatiscomingup.wordpress.com/2008/03/31/7/

Zelf meedoen aan de Europese Stedentour
En misschien wilt u zelf ook wel meedoen de komende maand en dan bent u van harte welkom om op elke moment bij de rondtrekkende karavaan aan te sluiten. U kunt zich daarvoor aanmelden bij Ghislain Duchateau op het telefoonnummer 0032 11 22 86 25 of het emailadres: webmaster@goudi.be

Met vriendelijke groet,

Peter Tromp
Vaderkenniscentrum


Van: Ghislain Duchateau
Verzonden: donderdag 24 april 2008 20:51
Aan: Peter Tromp
Onderwerp: Vertrek grote mars van Brussel naar Straatsburg

Persmededeling van de actiegroep

Access Denied

Openbaar vertrek van de grote mars

van Brussel naar Straatsburg
nu vrijdag 25 april 2008
vanaf het Europees Parlement in Brussel


Nu vrijdag 25 april 2008 op de herdenkingsdag van de oudervervreemding te 9.30 u. in de voormiddag komen ouders en grootouders, verenigingen en politici samen om met Sabine Vander Elst en Pascal Gallez de eerste stappen af te leggen van hun kruistocht van 661 km.

Vertrek aan de “Dalle” voor het Luxemburgplein in Brussel. Zij trekken samen naar het Noordstation en nemen daar de trein naar Leuven. In Leuven zullen zij samen met de Nederlandstalige ouders handtekeningen verzamelen voor hun verzoekschrift.

Op dit ogenblik hebben ze al meer dan 5.000 handtekeningen bij elkaar van grootouders, ouders, politici, advocaten en anderen.

Het verzoekschrift en de mars maken deel uit van een actie die de problemen aanklaagt van ontvoeringen van ouders van hun kinderen, van weigering van het omgangsrecht na scheiding, van het niet-naleven van de internationale verdragen en wetgeving, van het niet respecteren van de kinderrechten.

De mars gaat van het Europees Parlement van Brussel naar het Europees Parlement in Straatsburg doorheen Duitsland waar de beide ouders worden opgewacht door verschillende actieverenigingen en door de schrijfster Karin Jaeckel.


Op 21 mei zullen Franse, Nederlandse, Belgische, Duitse en andere organisaties zich bij de beide ouders aansluiten om samen met hen de laatste kilometers af te leggen naar het Europees Parlement in Straatsburg. Daar worden ze ontvangen door de voorzitter van de Commissie van de Petities, de heer Libicki, door de vice-president van het Europees Parlement, de heer MacMillan Scott, door de Europese volksvertegenwoordigers mevrouw Brepoels en de heer Rogalski.

De Nederlandstalige pers kan het vertrek meemaken in Brussel, maar te 12 u. in Leuven op het Martelaarsplein vlak voor het station krijgen ze nog de gelegenheid contact op te nemen met de ouders en wordt uitgebreidere informatie over de actie ter beschikking gesteld.

Contact: Ghislain Duchâteau
Tel.: 0032 11 22 86 25
E-post: webmaster@goudi.be

Website: http://www.goudi.be


Vaderkenniscentrum van Stichting Kind en Omgangsrecht
E-mail:
vaderkenniscentrum@gmail.com

Websites: http://whatiscomingup.wordpress.com/2008/03/31/7/
http://www.vaderkenniscentrum.blogspot.com
http://www.vaderdagtrofee.blogspot.com
http://www.jurlex-ouderschap-nl.blogspot.com

Vaderkenniscentrum (VKC) richt zich op het ontsluiten van informatie en kennis die eraan bijdraagt om de rol van mannen en vaders bij de opvoeding van, de zorg voor en het onderwijs aan kinderen op waarde te schatten en met overheidsbeleid te ondersteunen op een wijze die aan inzet en betrokkenheid van vaders voor hun kinderen en aan de gelijkwaardigheid van vaders aan moeders als ouders recht doet. Een kind heeft recht op de gelijkwaardige zorg en betrokkenheid van beide ouders en beide genders. In gezinsverband – óók na een scheiding – maar ook in de kinderopvang, op school en in de andere levensgebieden van kinderen.