[Gezocht] Jonge mannen (20-30jr) die ongepland, buiten een relatie, vader zijn geworden en hun kind niet kunnen/mogen of willen zien.

Bert Bentsink (VPRO) met dochterBen of ken jij een jongeman van 20-30 jaar oud die ongepland vader is geworden buiten een vaste relatie? Dan zoeken wij jou!

Deze oproep wordt gedaan i.h.k.v. een VPRO audiodocumentaire over de impact van ongepland vaderschap op het leven en wezen van jonge mannen in een ‘coming-of-age’ (20-30jr) leeftijd. Programmamaker Bert Bentsink (32 jaar) is ‘ervaringsdeskundige’, hij werd op zijn 23e onbedoeld vader en kreeg een kind met iemand waarmee hij geen romantische relatie had. Destijds voelde hij zich voor het blok gezet en ongehoord in een beslissing die weliswaar principieel bij de moeder ligt, maar hem evengoed beïnvloedt. Hij besluit er graag te willen zijn voor zijn dochter, maar wil geen relatie met de moeder. De afgelopen negen jaar probeerde hij als twintiger zijn vaderrol vorm te geven en liep tegen tal van (praktische)problemen, emoties en situaties aan.

In zijn omgeving en in de verhalen in de media over vaderschap zag hij zichzelf niet terug. Had hij maar een klankbord gehad, iemand om mee te sparren, iemand die hetzelfde meemaakte. Voor deze VPRO-podcast is hij op zoek naar ‘lotgenoten’. Naar jonge, onbedoelde vaders die meer kunnen vertellen over wat het betekent om tijdens zo’n vormende periode in je leven het vaderschap (al dan niet) vorm te geven en alles wat daarbij komt kijken…

Goede sprekers (het is immers audio!) die hun verhaal willen doen kunnen mailen naar Bert-Bentsink-VPRO@vaderkenniscentrum.nl. Laat je naam, telefoonnummer en leeftijd achter en dan word je teruggebeld.

*Mochten voorgesprekken tot eventuele deelname aan de podcast leiden, dan kan dat ook anoniem (onder een gefingeerde naam).