NRC – Esther Elligens :: Vaders die depressieve gevoelens kregen na de geboorte van hun kind

(Update 8 november 2021)

Inmiddels is mede met uw hulp het artikel van Esther Elligens over “vaders met een depressie na de geboorte van hun kind” ook in NRC van 8 november 2021 gepubliceerd. Hartelijk dank daarvoor.

Zie: Vaders met een depressie – ‘Ik was niet klaar voor het vaderschap, maar er was geen weg meer terug’.

Ook mannen kunnen een depressie krijgen na de geboorte van hun kind. De komst van een baby kan voor vaders net zo ingrijpend zijn.

Vaders met een depressie: ‘Ik was niet klaar voor het vaderschap, maar er was geen weg meer terug’

NRC, , 8 november 2021, Leestijd 6 minuten
https://nrc.nl/nieuws/2021/11/08/ook-mannen-kunnen-na-de-geboorte-van-hun-kind-een-depressie-krijgen-a4064681

Ouders – Niet alleen vrouwen kunnen een depressie krijgen na de geboorte van hun kind, ook mannen overkomt het. „De komst van een baby kan voor vaders net zo ingrijpend zijn.”

Illustratie Marit Dekker

——————————————————–

Oproep: vaders en postnatale depressie

Voor een artikel in NRC is journalist Esther Elligens op zoek naar vaders die na de geboorte van hun kind last kregen van depressieve gevoelens. Niet alleen vrouwen, ook mannen kunnen een postnatale depressie krijgen. Er is hier nog maar weinig aandacht voor, terwijl vijf tot tien procent van de vaders hiermee te maken krijgt.

Daarom is het belangrijk dat meer vaders hierover praten. Ben of ken jij een vader die depressieve klachten kreeg na de geboorte en zijn ervaring wil delen? Mailen kan dan naar het volgende emailadres: Esther.Elligens.NRC@vaderkenniscentrum.nl

Esther Elligens neemt dan contact met je op.