Vaderdagtrofee m/v 2012

Perihan Utlu winnares Vaderdagtrofee m/v 2012 voor het Vader-zoon-project SUPER!

Tijdens het jaarlijkse Vaderschapssymposium op vrijdag 15 juni 2012 in Amsterdam is de Vaderdagtrofee m/v 2012 uitgereikt aan Perihan Utlu van Vizyon voor het Amsterdamse Vader-zoon-project SUPER! voor jongens uit de groepen 7 en 8 van basisscholen en hun vaders.

De jury over het vader-zoon-project SUPER! van Perihan Utlu:

Een prachtig en positief initiatief. Doe-gericht. Betekent daadwerkelijk iets voor vaders en zonen in de praktijk en brengt vaders en zonen bij elkaar op een belangrijk moment en kruispunt in hun leven vlak voor de overgang “naar de grote school” en de “puberteit”, waarin ze hun eigen identiteit gaan ontwikkelen. Echt actief: vaders en kinderen worden allebei actief erbij betrokken. Brengt vader en kind dichter bij elkaar, band tussen vaders en kinderen wordt versterkt, waardoor evt. verwijdering later door bv een scheiding ook minder kans krijgt. Kracht zijn de pedagogische doelstellingen en aanpak van dit project. De jury geeft het project als positieve tip mee om te bevorderen dat de projectmatige aanpak ook duurzaam als extra-curriculaire activiteit in het programma van basisscholen wordt opgenomen.

Zie verder het volledige rapport van de jury van de Vaderdagtrofee m/v.

Juryvoorzitter Louis Tavecchio overhandigt de Vaderdagtrofee aan winnares Perihan Utlu:

Voorzitter en jurylid Peter Tromp van het Vader Kennis Centrum overhandigt de wisseltrofee bij de Vaderdagtrofee, een schilderij van kunstenaar Joep Zander, aan Perihan Utlu:

De Vaderdagtrofee is een initiatief van het Vader Kennis Centrum en is dit jaar voor de zesde maal uitgereikt door Louis Tavecchio, voorzitter van de onafhankelijke jury voor de Vaderdagtrofee, aan die persoon of organisatie die zich het afgelopen jaar het meest verdienstelijk maakte voor het verbinden van kinderen met hun vaders.

Het Vaderschapssymposium met de uitreiking van de trofee worden jaarlijks op de vrijdag voor Vaderdag georganiseerd door het Vader Kennis Centrum in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam en handelde dit jaar over het thema ‘Betrokken Vaders, Gelijkwaardig Ouderschap’. Vaderdagtrofee m/v en Vaderschapssymposium worden beiden mede mogelijk gemaakt door De Bernard van Leer Foundation.

Peter Tromp
Voorzitter Vader Kennis Centrum en jurylid voor de Vaderdagtrofee m/v