Winnaar vaderdagtrofee m/v 2016

Winnaar vaderdagtrofee m/v 2016 2017-01-17T19:38:19+01:00
‘De Praktijkvader’ winnaar Vaderdagtrofee m/v 2016

Vader Kennis Centrum reikt jaarlijkse prijs uit om belang betrokken vaderschap te benadrukken

Het Vader Kennis Centrum (VKC) heeft op 7 oktober 2016, tijdens het Nationaal Vaderschapssymposium, Jeroen de Jong, initiatiefnemer van ‘De Praktijkvader’, uitgeroepen tot winnaar van de Vaderdagtrofee m/v 2016. Sinds 2007 reikt het Vader Kennis Centrum (VKC) deze trofee uit aan een persoon of organisatie die zich in het voorafgaande jaar bijzonder heeft onderscheiden op het terrein van betrokken vaderschap, gedeeld ouderschap of vaderinclusief beleid. In 2016 werd de prijs niet zoals gebruikelijk op Vaderdag maar in de Week van de Opvoeding uitgereikt. De andere twee genomineerden voor de prijs waren Vader Verkent en Vaders op School.

DOE-gericht en met elkaar aan de slag met vaderschap
De onafhankelijke jury, bestaande uit Prof. Dr. Renske Keizer (Universiteit van Amsterdam), Em. Prof. Dr. Louis Tavecchio(Universiteit van Amsterdam), Saskia de Hoog (Women Inc), Abdellah Mehraz (Trias Pedagogica) en Peter Tromp (juryvoorzitter), koos voor ‘De Praktijkvader’ omdat het onderscheidende DOE-gerichte methodieken heeft ontwikkeld om mannen te helpen hun eigen kwaliteiten, wensen en verlangens met betrekking tot het vaderschap, hun relatie en hun eigen ontwikkeling beter te kennen en meer in te zetten.

Peter Tromp, voorzitter van het Vader Kennis Centrum: “De educatieve onderneming van Jeroen de Jong vult een lacune op in het maatschappelijke veld. De Praktijkvader biedt aan deelnemende vaders een veilige leeromgeving en kleinschalige praktische voorbeelden om met elkaar tijdens uitdagende activiteiteninvulling te geven aan het door hen gewenste betrokken vaderschap en gedeeld ouderschap over hun kinderen.”

Vanaf eind 2015 is de Praktijkvader een financieel gezonde onderneming waarvan de initiatiefnemer en zijn gezin kunnen leven. Deelnemende vaders komen uit het hele land en uit België naar Nijmegen voor de vadertrainingen

Trofee en geldbedrag
De Praktijkvader wint naast een bijzondere glassculptuur een geldbedrag van 2500,- euro, dat besteed moet worden aan een project of initiatief dat betrokken vaderschap stimuleert. Deze financiële bijdrage is mogelijk gemaakt door de Stichting Fonds Verantwoord Scheiden.

WELKOM OP DE WEBSITE VAN HET VADER KENNIS CENTRUM
Het Vader Kennis Centrum richt zich op ontsluiting van informatie en kennis die eraan bijdraagt om de rol van beide ouders en genders bij de opvoeding van, de zorg voor en het onderwijs aan kinderen op waarde te schatten en met overheidsbeleid te ondersteunen op een wijze die aan inzet en betrokkenheid van beide ouders/genders voor kinderen recht doet. Het Vader Kennis Centrum wordt gesubsidieerd door Bernard van leer Foundation die het mogelijk heeft gemaakt om een leerstoel in te richten om wetenschappelijk onderwijs en onderzoek te doen. VKC is lid van het Platform voor Europese vaders www.europeanfathers.eu

LAATSTE NIEUWS


Verslag van het overleg van 18 oktober 2016 in de vaste commissie voor Veiligheid en Justitie over de Initiatiefwet Herziening Kinderalimentatie (PvdA-VVD)

Voorstel van wet van de leden Recourt en Van Oosten tot wijziging van het Burgerlijk Wetboek en van enige andere wetten in verband met de herziening v…

LEES VERDER