Nominatieformulier Vaderdagtrofee m/v 2016

/Nominatieformulier Vaderdagtrofee m/v 2016
Nominatieformulier Vaderdagtrofee m/v 2016 2019-04-11T14:32:31+01:00

De nominaties voor de Vaderdagtrofee m/v 2016 zijn bekend! 

Tijdens het Nationaal Vaderschapssymposium op 7 oktober a.s. wordt de Vaderdagtrofee 2016 uitgereikt. Iedere persoon of organisatie die de afgelopen 12 maanden iets bijzonders heeft gedaan op het gebied van betrokken vaderschap, gedeeld ouderschap en vaderinclusief beleid, kan genomineerd worden voor deze trofee. De winnaar ontvangt een bijzondere glassculptuur en een bedrag van Euro 2.500,=, te besteden aan een project of initiatief dat betrokken vaderschap stimuleert.

De volgende organisaties zijn genomineerd:

  • Vader Verkent
  • De praktijkvader
  • Vaders Op School

Vader Verkent

Vader Verkent richt zich op opvoedondersteuners en professionals uit de jeugdhulpverlening en biedt daarnaast activiteiten en coaching voor vaders. Vader Verkent heeft tot zich doel gesteld om ruimte te creëren voor vaderschap en vaderschap te versterken. Het is een initiatief van Johan van der Wiel ontstaan vanuit zijn ruime ervaring en expertise in de (jeugd)hulpverlening. Door training en advies aan professionals zet hij zich om in de wereld van de opvoedondersteuning meer ruimte te creëren voor de vaders. Vanwege dit nieuwe unieke initiatief, specifiek gericht op professionals in de opvoedondersteuning nomineert de jury Vader Verkent van harte en met overtuiging voor de Vaderdagtrofee 2016.

Vaders Op School

Vaders Op School zich op vaders van een (basis) school in Arnhem. Vader Op School is een nieuw en klein initiatief dat zich nog in de opstartende fase bevindt en langzaamaan meer bekendheid krijgt binnen de scholen. Vaders Op School heeft tot doel meer vaders te betrekken bij de school van hun kinderen. Dit initiatief kan een belangrijke bijdrage leveren aan de vaderbetrokkenheid bij de scholen van hun kinderen’. Vanwege dit nieuwe project, specifiek gericht op vaderbetrokkenheid op scholen, nomineert de jury Vader Op School van harte en met overtuiging voor de Vaderdagtrofee 2016.

De Praktijkvader

De Praktijkvader is een vraag- en doe-gerichte educatieve onderneming voor betrokken en inspirerend vaderschap. De Praktijkvader is gestart in januari 2013 door zelfstandige ondernemer Jeroen de Jong en richt zich door middel van individuele coaching en groepstrainingen, op vaders die de beste vader uit zichzelf willen halen en de vader willen worden die zij hun kinderen gunnen. Dit originele educatieve initiatief tot betrokken vaderschap kan een inspiratie zijn voor veel vaders om de vader te kunnen zijn die ze ook willen zijn, en kan als voorbeeld dienen voor hoe de brug naar vaders kan worden geslagen. Vanwege dit bijzonder waardevolle, originele en vernieuwende initiatief nomineert de jury Jeroen de Jong, van harte en met overtuiging voor de Vaderdagtrofee 2016.

De uitreiking van de vaderdagtrofee en het Vaderschapssymposium worden jaarlijks georganiseerd door het Vader Kennis Centrum in samenwerking met de Universiteit van Amsterdam. Vaderdagtrofee m/v en Vaderschapssymposium worden mede mogelijk gemaakt door De Bernard van Leer Foundation, Trias Pedagogica, en Women Inc.

Vragen? Neem contact op met Hilde Kok, PR & Communicatie Vaderdagtrofee, tel. 06-29622599. Of mail ons op  vaderdagtrofee@vaderkenniscentrum.nl