Wie kan genomineerd worden?

/Wie kan genomineerd worden?
Wie kan genomineerd worden? 2017-06-21T13:22:24+01:00

WIE KAN GENOMINEERD WORDEN?

Nominaties Vadertrofee m/v 2017

Ken jij iemand die zich inzet voor de positie van betrokken vaders in het leven van kinderen? Iemand die bijvoorbeeld een project, initiatief of activiteit heeft opgestart ter bevordering van betrokken vaderschap, gedeeld ouderschap of vaderinclusief beleid? Dan kun je deze persoon nomineren. En natuurlijk mogen organisaties, stichtingen of teams ook genomineerd worden. Een grote eer toch, om zo’n trofee te winnen? De winnaar ontvangt een bijzondere glassculptuur en een wisseltrofee beeldje vader met kind op arm, met de een bijzondere betekenis.

Wie kan nomineren?

Iedereen kan nomineren: Organisaties, bedrijven, instanties, professionals uit het onderwijs, de jeugdhulp of welzijn, vaders en moeders, opa’s en oma’s, kinderen en kleinkinderen.

En ben je zelf actief op het gebied van betrokken ouderschap? Dan mag je natuurlijk ook jezelf nomineren!

Op 6 oktober 2017 vindt het Nationaal Vaderschapssymposium plaats. Tijdens dit symposium wordt de Vadertrofee 2017 (*) uitgereikt. Iedere persoon of organisatie die de afgelopen 12 maanden iets bijzonders heeft gedaan op het gebied van betrokken vaderschap, gedeeld ouderschap en vaderinclusief beleid, kan genomineerd worden voor deze trofee.

De Vadertrofee is een gezamenlijk initiatief van het Vader Kennis Centrum, in samenwerking met Trias Pedagogica en de Universiteit van Amsterdam.

Zo nomineer je!
Nomineren is mogelijk tot 1 juli a.s. door een mail te sturen naar vadertrofee@vaderkenniscentrum.nl en je ontvangt dan een vragen formulieren over de nominatie.

De bekendmaking van de winnaar en de uitreiking van de Vadertrofee 2017 door de onafhankelijke jury vindt plaats op vrijdag 6 oktober 2017 als afsluiting van het Nationaal Vaderschapssymposium op de UvA, Oudemanhuispoort te Amsterdam.

Nadere inlichtingen: Bianca van Poppel, E-mail: vadertrofee@vaderkenniscentrum.nl

(*) In 2007 reikte het Vader Kennis Centrum voor het eerst de Vadertrofee m/v uit. Sindsdien wordt deze trofee jaarlijks door een onafhankelijke jury uitgereikt aan een persoon of organisatie die zich in het voorafgaande jaar heeft onderscheiden op het terrein van betrokken vaderschap, gedeeld ouderschap en vaderinclusief beleid.

Eerdere winnaars zijn:

  • Het aangenomen amendement op gelijkwaardig ouderschap van de Tweede Kamerfractie van de SP (2007)
  • De erkenning door de Commissie Gelijke Behandeling van het onderscheid tussen kersverse vaders en moeders bij de uitzending op gevaarlijke missies van het
  • Nederlandse leger als discriminatie door luchtmachtpiloot en vader Jan Steen (2008)
  • Het Vader-zoon-project SUPER!op Amsterdamse basisscholen van PerihanUtlu
  • De erkenning in de rechtspraak van omgangsfrustratie als strafbare vorm van onttrekking door vader Peter Brons en de Regiopolitie Friesland (2009)
  • De Australische vader Ken Thompson voor zijn vernieuwende mediacampagne en zoektocht van 6500 km per fiets door Europa naar zijn ontvoerde zoontje Andrew die in Amsterdam werd teruggevonden, samen met Benjamin Wondergem voor zijn opvang van de Australische vader en zoon in Nederland (2011).
  • Orville Breeveld (Vitamine V) en Glenn Helberg (OCAN) voor hun inspanningen gericht op activering van Surinaams en Antilliaans vaderschap (2012)
  • Het project Vaders Voor Lezen van de Leescoalitie (2015)
  • De Praktijkvader (2016)