Wie wil jij nomineren voor de Vaderdagtrofee 2016?

/Wie wil jij nomineren voor de Vaderdagtrofee 2016?
Wie wil jij nomineren voor de Vaderdagtrofee 2016? 2016-04-14T09:07:52+01:00
 

Vaderschapssymposium 17 juni 2016

vkc-logo-vd uni-amsterdam womeninc trias

Van Vaders naar Vaderschap. Waarom betrokken vaderschap van belang is voor kinderen.

Betrokken en inspirerend vaderschap is in onze snel veranderende maatschappij actueler dan ooit. Daarom organiseert het Vader Kennis Centrum (VKC) op 17 juni 2016, twee dagen voor Vaderdag, het Nationaal Vaderschapssymposium. Op dit moment is het VKC, in samenwerking met WOMEN Inc., Trias Pedagogica en de Universiteit van Amsterdam, druk bezig met de voorbereidingen.

Omdat agenda’s snel vollopen, sturen wij u alvast deze vooraankondiging. Thema van het Vaderschapssymposium is: “Van Vaders naar vaderschap. Waarom betrokken vaderschap van belang is voor kinderen”. In het programma zijn de volgende keynotes opgenomen:

Wat is de rol en pedagogische betekenis van vaderschap?, door Prof. Dr. Renske Keizer, bijzonder hoogleraar Vaderschap UvA
Vaderschap en gehechtheid: Vader als “tweede moeder”?, door dr. Nicole Lucassen, Pedagogische Wetenschappen, Erasmus Universiteit
Positief betrokken vaderschap, door Louis Tavecchio (em. hoogleraar Pedagogiek, Universiteit van Amsterdam)

Andere bijdragen aan het programma komen onder andere van Abdellah Mehraz  (directeur Trias Pedagogica), Peter Tromp en Paul Bastianen (VKC), Saskia de Hoog (WOMEN Inc.), Bas van ’t Hof, Benjamin Wondergem en Rianne Rouw. Het volledige programma volgt eind april in de officiële uitnodiging.

Tijdens het symposium reiken we ook weer de jaarlijkse  Vaderdagtrofee uit. Dit jaar kunt u voor het eerst ook zelf een persoon, project of initiatief voor de Vaderdagtrofee nomineren. Bent u zelf actief op het gebied van betrokken vaderschap? Dan kun u zichzelf ook nomineren.

Zo nomineer je!
Nomineren is mogelijk tot 1 mei a.s. via dit formulier: www.vaderkenniscentrum.nl/nominatievaderdagtrofee2016.

Wilt u dit jaar het Vaderschapssymposium (weer) bijwonen? Noteer dan 17 juni alvast in uw agenda. De bijeenkomst start om 09.30 uur en eindigt om 17.00 uur. Locatie: Science Park Amsterdam. De accreditatie van het symposium is in aanvraag.

Heeft u vragen? Dan kunt u contact opnemen met Hilde Kok, PR & Communicatie Vaderdagtrofee, vaderdagtrofee@vaderkenniscentrum.nl, telefoon 06-29622599.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Vader Kennis Centrum

FACEBOOK