Zonen Zonder Vaders

Geen vader die trots op je is, je bij je nekvel grijpt of je vertelt hoe de wereld in elkaar zit. Geen steun, geen liefde, geen correctie.

De NTR-serie ‘Zonen zonder vaders’ gaat over de pijn van zonen die zonder vader opgroeiden. Wat betekent dit gemis in hun leven? Waarom koos vader er voor om niet voor zijn zoon te zorgen? In vier afleveringen volgen we de jongemannen tijdens hun zoektocht naar hun vader én zijn verhaal. Ze stellen vragen die ze nooit eerder konden of durven stellen. De ontmoeting en het gesprek tussen vader en zoon is soms uitermate pijnlijk, soms lijkt er iets van verzoening en wederzijds begrip te ontstaan.


Uitzending: zaterdag 10 december, 16.30 uur, Nederland 2

In aflevering 2 het verhaal van Erwin Boschmans. Zijn Surinaamse vader was drugsverslaafd toen hij het jonge gezinnetje verliet. Erwin was toen één jaar oud.
Aan zijn vader heeft hij alleen wat vage herinneringen.
Pas sinds kort weet Erwin dat hij twee halfbroers en een halfzus heeft. In deze aflevering praat de nu 25-jarige Erwin met hen over hun vader en maakt hij voor het eerst kennis met zijn Surinaamse oma. En heeft hij, na lange tijd, een ontroerende ontmoeting met zijn vader.

Voor meer info: http://www.vofprodukties.tv/default.asp?pageID=445

De volgende uitzendingen zijn op 17 en 24 december om 16.30 uur Nederland 2