Vaderdagtrofee m/v 2011

Bron: YouTube, Vaderkenniscentrum, 19 juni 2011

  • Voor het volledige Juryrapport over de gezamenlijke winnaars Ken Thompson en Benjamin Wondergem met partner Astrid zie hier.
  • Voor het persbericht zie hier.
  • Voor het programma van het Symposium ‘Vaderschap in diversiteit’ en de vier genomineerden voor de Vaderdagtrofee m/v 2011 zie hier.

17 juni 2011 – Winnaars van de Vaderdagtrofee m/v 2011

De Australische vader Ken Thompson en de Nederlandse vader en politieman Benjamin Wondergem van Politie Haaglanden en zijn partner Astrid winnen gezamenlijk de Vaderdagtrofee m/v 2011.

De Australische vader Ken Thompson wint de Vaderdagtrofee voor zijn onvermoeibare jarenlange zoektocht naar zijn, door de moeder naar Europa ontvoerde en uiteindelijk in Nederland teruggevonden, zoontje Andrew, waarin hij 6500 km door Europa fietste en de vernieuwende mediacampagne “Find Andrew ‘ inzette om zijn zoontje terug te vinden. Zie daarvoor verder ook de website ‘Find Andrew’ van vader Ken Thompson op: http://www.findandrew.com

En politieman Benjamin Wondergem van Politie Haaglanden en zijn partner Astrid winnen de trofee voor het maandenlang belangeloos openstellen van hun huis en gezin en het daarbij geven van support aan vader Ken en zoontje Andrew, zodat de in Nederland ontheemde vader en zijn hervonden zoontje onder normale huiselijke omstandigheden weer een vader-zoon-zorgrelatie met elkaar konden opbouwen en terug vinden.

Speciale vermelding krijgt daarbij volgens de jury zeker ook dat – tegen de algemene beeldvorming in – de Nederlandse kinderbescherming, de Amsterdamse jeugdzorg en politie en het Nederlandse ministerie van Justitie vader hebben gesteund en zeer zorgvuldig gehandeld en meegewerkt, en zonder gendervoorkeur gericht waren op contactherstel tussen vader en zoon.

Zie voor wat het volledige juryrapport van de onafhankelijke jury voor de vaderdagtrofee onder voorzitterschap van Em. hoogleraar gezinspedagogie Louis Tavecchio verder zegt over de winnaars van de Vaderdagtrofee m/v 2011 de website van Vaderdagtrofee.nl op: http://www.vaderdagtrofee.nl

De uitgereikte prijs van de Vaderdagtrofee m/v bestaat uit een beeldje en een schilderij van pedagoog, vader en kunstenaar Joep Zander.

In beeld ziet u eerst de bekendmaking van de winnaar door jurysecretaris Peter Tromp. Aansluitend ziet u de uitreiking van de prijs door juryvoorzitter Em. prof. Louis Tavecchio aan vader en politieman Benjamin Wondergem van Politie Haaglanden. Daarop ziet u een kort interview met Benjamin Wondergem en zijn partner Astrid door dagvoorzitter Charlotte Lemmens van het Symposium ‘Vaderschap in diversiteit’ in Amsterdam, waar de trofee op vrijdagmiddag 17 juni uitgereikt werd. Tot slot ziet u een videogesprek via een Skype-verbinding van Benjamin Wondergem en Astrid met vader Ken Thompson in New South Wales in Australië.

Jurysecretaris Peter Tromp
Voorzitter Vader Kennis Centrum en jurylid voor de Vaderdagtrofee m/v