272. Man-Kind Centrum Amersfoort : ’De vaders moeten terug in de gezinnen’

Alle vaders kunnen in het nieuwe Amersfoortse centrum terecht.


“Vaderschap doet ertoe”

Afgelopen dinsdagavond 27 januari was Vaderkenniscentrum aanwezig bij de startbijeenkomst van het nieuwe Man-Kind Centrum in Amersfoort. Met initiatiefnemer Dennis Grippeling zelf meegerekend waren er negen vaders. Het werd een geanimeerde bijeenkomst.

Op de bijeenkomst ook aanwezig was freelance journaliste Iris Pronk voor dagblad Trouw. Hieronder haar artikel onder verdere verwijzing naar de Trouw-website. Overigens – en in tegenstelling tot wat Iris in Trouw schrijft – richt het nieuwe Man-Kind Centrum zich naast vaders en hun kinderen niet vooral, maar ook, op gescheiden vaders en hun kinderen.

Alle vaders kunnen dus in het nieuwe centrum terecht: Tienervaders, jonge vaders, allochtone vaders, vaders op zoek naar werk, vaders die zich willen ontwikkelen, vaders op zoek naar advies over opvoeden, vaders die op zoek zijn naar leuke activiteiten met hun kinderen, vaders die willen (r)emanciperen én gescheiden vaders.

Vanaf nu vinden de bijeenkomsten van het Man-Kind Centrum in Amersfoort maandelijks op elke vierde dinsdagavond vanaf 19.30 uur plaats in wijkcentrum Het Klokhuis aan de Weberstraat 2. Daarbij blijft het niet bij bijeenkomsten alleen, want initiatiefnemer Dennis Grippeling heeft ook juist allerlei doe-activiteiten voor de komende periode in voorbereiding.

De volgende bijeenkomst op 24 februari krijgt daarbij ook nog een feestelijk karakter om de start van dit nieuwe centrum voor vaders en mannen verder luister bij te zetten. Een prachtig initiatief.

Dus woont u als vader in Amersfoort en omgeving, ga er dan zelf ook eens langs of neem eens contact op met initiatiefnemer Dennis Grippeling (mobiel: 06 431 000 17; man-kind-centrum@live.nl).

Peter Tromp
Vaderkenniscentrum

Zes van de negen vaders van de startgroep van het Man-Kind Centrum Amersfoort, met in hun midden initiatiefnemer Dennis Grippeling

’De vaders moeten terug in de gezinnen’

Bron: Trouw, Iris Pronk, Nederland, reacties, 31 januari 2009

Gescheiden vaders in Amersfoort en Drenthe streven naar empowerment. Niet door ’dwaze acties’, maar door de kracht van het vaderschap te benadrukken.

Misschien zijn vrouwen wel slimmer, zegt ’Edwin’, een man in een strak pak, die ’ergens directeur’ is en gescheiden vader van drie kinderen. Zij slagen er in elk geval veel beter in om hun rechten als opvoeder te claimen. Edwin, die niet met zijn achternaam in de krant wil, is een van de deelnemers aan de oprichtingsvergadering van het Man-Kind centrum in Amersfoort, dat officieel opent op 24 februari. Anders dan de zes bestaande vadercentra, richt dit zich vooral op gescheiden vaders.

Lees het artikel verder in Trouw: ’De vaders moeten terug in de gezinnen’ – Trouw

Gerelateerde artikelen bij Vaderkenniscentrum: