551. Vaderkenniscentrum wenst Laura Dekker veel succes en een behouden vaert op haar zeilreis rond de wereld toe!

Vanochtend om 9 uur vertrok Laura Dekker dan eindelijk vanuit de zeilhaven Den Osse in Brouwershaven in Zeeland voor haar wereld-zeereis. Eerst naar Portugal, dan naar Gibraltar, om van daaraf officieel te starten met de eerste etappe naar de Canarische Eilanden. Van daaruit zal zij in november weer verder zuidwaarts langs de Afrikaanse kusten van wal steken op weg naar de Kaapverdische Eilanden voor de kust van Gambia en Senegal om van daaruit na het stormseizoen dan in december de eerste grote oversteek over de Atlantische Oceaan naar de Caraïbische Zee te maken.

Het Vaderkenniscentrum wenst haar heel veel succes en een behouden vaert.

Laura’s eigen website:
LauraDekker.nl de Jongste solozeiler ter wereld!
En hier is Laura nu op de wereldkaart. Verder houdt Laura ook een eigen weblog van haar reis bij. Hier vindt je Laura’s eigen weblog.

Laura begint aan haar zeilavontuur

Bron: Nu.nl – ANP – Uitgegeven: 4 augustus 2010 05:33

BROUWERSHAVEN – De 14-jarige Laura Dekker vertrekt woensdagmorgen om negen uur vanuit Zeeland voor haar solozeiltocht rond de wereld.

© ANP

Eerst zeilt ze nog samen met haar vader naar Portugal. Ze willen dan de laatste dingen op haar boot Guppy testen en verbeteren.

Als de boot zeewaardig is, wil Dekker zo snel mogelijk koers zetten naar de Canarische Eilanden. Hier wacht zij mogelijk het einde van het orkaanseizoen op de Atlantische Oceaan af, dat tot december kan duren.

Afgelopen week hief de kinderrechter in Middelburg de ondertoezichtstelling van Laura door Jeugdzorg op. De ouders van Laura kregen weer gezag over haar. Daarmee viel de laatste belemmering weg om met de zeiltocht te beginnen.

Jongste zeilster
Als haar poging lukt, is ze de jongste zeilster ooit die onafgebroken de wereld rond zeilde. Het record staat nu op naam van de Australische Jessica Watson.

Film- en televisieproducent Eyeworks heeft met het meisje afgesproken de beelden van haar wereldreis exclusief te mogen gebruiken. Het is nog niet duidelijk wat het productiebedrijf er exact mee gaat doen.

ZIE OOK:
03/08/2010 ‘Laura zet koers naar Canarische eilanden’
31/07/2010 Laura Dekker start zeiltocht woensdag
28/07/2010 Geen hoger beroep in zaak Laura
28/07/2010 Laura laat zich niet meer tegenhouden

Zeilreis rond de wereld van Laura Dekker – De voorgeschiedenis in NOS-beelden

Bron: NOS-Jeugdjournaal, Laura Dekker, woensdag 4 augustus 2010

Laura Dekker wil de wereld rond.

De 14-jarige zeilster Laura Dekker mag op wereldreis. Dat heeft de rechter besloten. Op 4 augustus 2010 vertrok ze naar Portugal om zich voor te bereiden op haar reis. Maar voordat ze eindelijk weg kon waren er rechtszaken en werd Laura onder toezicht gesteld. Hieronder staan alle NOS-Jeugdjournaalfilmpjes over Laura. Journalisten en cameraploegen uit de hele wereld kwamen op 4 augustus kijken toen Laura met haar vader vertrok richting Portugal.

Groot interview met Laura vlak voor haar vertrek.

Goed nieuws voor Laura Dekker, het 14-jarige meisje dat met haar zeilboot de wereld rond wil. Zij mag toch vertrekken op haar reis. Een rechter heeft dat bepaald.

Laura Dekker kan vanaf nu zeilen op haar eigen boot. De afgelopen maanden zeilde ze alleen op boten van anderen. Maar begin mei kreeg ze haar eigen boot.

‘Ik ga er nog steeds vanuit dat mijn reis doorgaat’, dat zegt Laura Dekker op 6 april 2010. Ze is bij de rechtbank omdat ze niet wil dat Jeugdzorg haar in de gaten houdt.

Filmpje gemaakt vlak na de uitspraak op 30 oktober 2009.

26 oktober 2009 begon de rechtszaak over Laura in Utrecht. De kinderrechter moet beslissen of ze nu wel of niet in haar eentje twee jaar lang rond de wereld mag zeilen.

25 oktober 2009. 1 dag voordat Laura zelf aan de rechter moet vertellen hoe ze haar zeiltocht over de wereld wil gaan maken.

Laura is na haar rechtszaak moe van alle aandacht in de media, maar wilde wel praten met het Jeugdjournaal. Ze heeft nog steeds vertrouwen in haar wereldreis.

Laura mag voorlopig niet aan haar wereldreis beginnen. Dat heeft de rechter 28 augustus 2009 besloten. De rechter is bang dat Laura nog te jong is voor de reis.

Laura heeft in Engeland problemen gehad met de politie en kinderbescherming. Dat heeft haar advocaat gezegd. 27 augustus werd duidelijk dat ze tijdens een eerdere grote reis door de politie is tegengehouden.

“Ik ga hoe dan ook zeilen.” Dat zei Laura tegen het Jeugdjournaal op 25 augustus 2009:

Laura in de rechtszaal.

Laura vertelt over haar wereldreis.

Bekijk hier de langere versie van het interview met Laura.

Wat vinden andere zeilers van Laura’s plan?

Op 13 augustus 2009 zat Laura voor het eerst in het Jeugdjournaal. Kinderen vertellen wat ze van haar plan vinden.