682. Kissing a dream, dokumentaire over Barry Hay (Golden Earring) en de 53-jaar durende zoektocht naar zijn vader in India (Het vaderloze leven van “Earring” Barry Hay)

Barry Hay op 14-12-2010 in “De Wereld Draait Door” over de documentaire “Kissing a dream”

Barry Hay – Kissing a dream

Bron: NTRHET-UUR-VAN-DE-WOLF – 08 jan 2011 20:25 – 21:25 – Nederland 3 & Z@pp

Barry Hay aan het graf van zijn in 1980 in India overleden vader: “After 53 years I am home – Hello daddy – Long time no see – De cirkel is rond. Het is klaar. Het is volbracht.”

Barry Hay: “Mijn vader heeft me twee jaar lang elke maand een brief gestuurd, maar die heeft mijn moeder altijd van me weggehouden. … Er zit een gat in je ziel en dat zal er altijd zijn.“

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Barry en Bella Hay in India

Barry Hay is als frontman van Golden Earring een van de weinige onvervalste rocksterren van Nederland. In zijn huis in Curaçao treft hij voorbereidingen voor een nieuw album, dat hij opdraagt aan zijn vader. In deze documentaire gaat hij ook voor het eerst terug naar zijn geboorteland India, het land waar hij zijn vader op zijn achtste voor het laatst zag.

Barry Hay wordt zestig en dat wordt gevierd met vrouw, dochters, vrienden, huisdieren en natuurlijk met veel drank. Nu hij ouder wordt, denkt hij steeds meer aan zijn vader en verlangt ernaar het India uit zijn jeugd terug te zien. Geboren als zoon van een Engelse kolonel en een Nederlandse vrouw leeft hij daar tot zijn achtste in luxe. Als zijn ouders scheiden, neemt zijn moeder hem mee naar Nederland, brengt hem naar een kostschool en verbreekt alle contact met Hays vader.

Na 53 jaar gaat Hay voor het eerst terug naar India, met zijn dochter Bella, op zoek naar de sporen van zijn vader en om te kijken wat er nog over is van de geliefde plekken uit zijn jeugd. Ondertussen bereidt hij zich voor op de opnamen van zijn nieuwe album en op een optreden met het Metropole orkest in Paradiso.

Regie: Hadassah de Boer
Producent: Beat the Dutch
De muziek voor de film is gemaakt door Kane-gitarist Dennis van Leeuwen.
Speciaal voor de film schreef Barry Hay de titelsong ‘Kissing a dream’, gecomponeerd door George Kooymans.

Bekijk hier de trailer.
Bekijk hier Barry Hay over deze documentaire in De Wereld Draait Door.

Deze documentaire is tot stand gekomen met financiële bijdragen van VSB, Buma Cultuur en SNS Reaal.

Bekijk uitzending

Gerelateerde artikelen: