750. Vals beschuldigd van incest na scheiding (VPRO documentaire Lang:gestraft)

Geachte mevrouw, meneer

Op 17 maart is de documentaire van “langgestraft” uitgezonden bij de VPRO. In deze documentaire heb ik mijn verhaal gedaan over de oorzaken, gevolgen en de omstandigheden van de onterechte beschuldigingen tegen mij.

Ondanks dat ik twee jaar geleden door de rechter ben vrijgesproken, heb ik mijn dochter van 13 jaar nog steeds niet mogen zien.

Ik verzoek u aandacht te hebben voor het onrecht en de vreselijke situatie van mijn dochter en mij.

Bezoek alstublieft mijn website: www.familie-hokke.nl

Met vriendelijke groet
Peter Hokke

VPRO documentaire Lang:gestraft :: Vals beschuldigd van incest na scheiding
Bron: VPRO Documentaires Langgestraft – Aflevering 2 – Informatief – Tijdsduur: 29’33” – Datum uitzending: 17-03-2011, 21:25 uur

Get Microsoft Silverlight Bekijk de video in andere formaten.

Aflevering 2: Zeden.
Strafrechtadvocaat John Peters spreekt met Peter (49). Hij zat drie jaar geleden zeven maanden onschuldig in de Koepel-gevangenis in Breda. Door zijn ex-vrouw en drie van zijn vier kinderen was hij ten onrechte beschuldigd van ontucht. Groepsseks met kinderen in een garagebox. Handel in kinderporno.

Onderzoek van Justitie pleitte hem geheel vrij. De beschuldigingen én zijn tijd in de gevangenis hebben hem voorgoed veranderd. “Een aangifte van seksueel misbruik,” zo schrijft Justitie, “is voor een onschuldige verdachte een dramatische gebeurtenis, zelfs indien zijn onschuld achteraf kan worden aangetoond”.

Ruim achthonderd mensen worden elk jaar veroordeeld voor seksuele misdrijven. Tien jaar geleden waren dat er ruim dertienhonderd.

Zeker enkele tientallen mannen worden elk jaar ten onrechte beschuldigd van ontucht met hun kinderen. Meestal na een scheiding, als er ruzie ontstaat over de voogdij. Aangiftes tegen ex-echtgenoten blijken zelden te kloppen.

Reactie
Hallo, Bij deze wou ik reageren op jullie uitzending van 17 Maart. `Ten onrechte van incest beschuldigt….Ik heb hetzelfde moeten meemaken, met z’n eigen dynamiek. Ik kom oorspronkelijk uit Enschede. Blijkbaar is de politie daar iets voorzichtiger met hun opsporingsbeleid. De truc van Machiavelli. Ik zat destijds voor een half jaar in Bulgarije. En mijn ex had weer eens iemand uit m’n omgeving gevist. Tijdens m’n afwezigheid hebben ze dat gerucht zoveel mogelijk verspreid. Bij m’n ouders op visite, en dan schijnheilig doen en laten voorkomen alsof er 1 probleem is. Toen ik terug kwam was ik zelf de laatste die hier van op de hoogte werd gebracht. En ze hadden ook al een dossier bij de politie laten maken. Maar die wou me niet toen ik me daar melde. Maar er moest toch wat gebeuren…………………..het heeft er uiteindelijk toe geleid dat m’n ex zich zelf van het leven heeft beroofd. En die gast heb de stad uit laten trappen. Zelf woon ik nu lekker in Granada. Maar het heeft al mijn relaties op de kop gezet. Ook met mijn familie. Maar het moeilijkste is met m’n dochter. Sinds kort hebben we geprobeerd-na ruim 10 jaar weer contact te zoeken. Maar ik accepteer haar niet meer. Zij is misschien nog wel meer slachtoffer dan ik. En toch reageer ik mij op haar af. Dit aspect, wat jij blijkbaar ook mee maakt frappeerde mij. De voorgeschiedenis eigenlijk minder. Dat zal toch wel een grote ellende zijn. Maar hoe verder. Ik ben ondertussen al 2 keer Opa. Hier zou ik wel van gedachte over willen wisselen.

Mt.Vr.gt. Vanuit een zonnig Granada, Rene P.s. Bij deze machtig ik U ook deze mail aan derden door te geven.
Rene Vaneker

Gerelateerde artikelen over valse beschuldigingen door moeders na een scheiding bij Vaderkenniscentrum.nl:

Kwaadwillende moeders – valse beschuldigingen – collaborerende hulpverleners (crèche, paranormale genezers) – Vader vals beschuldigd
Vaderkenniscentrum, Nr. 156, zondag, september 21, 2008
http://vaderkenniscentrum.blogspot.com/2008/09/156.html

OM rapport – Incestbeschuldigingen door moeders bij echtscheiding meestal onterecht blijkt uit rapport Landelijke Expertisegroep Bijzondere Zedenzaken
Vaderkenniscentrum, Nr. 203, zondag, november 23, 2008
http://vaderkenniscentrum.blogspot.com/2008/11/203_23.html

VARA ZEMBLA – Valse incestbeschuldigingen door moeders bij scheiding – Moeders liegen ex de cel in – Verdachte vaders
Vaderkenniscentrum, Nr. 315, zondag, mei 24, 2009
http://vaderkenniscentrum.blogspot.com/2009/05/315.html

Tuchtrecht gezondheidszorg LJN: YG0843: Huisarts gewaarschuwd omdat hij, zonder vader te informeren, moeder adviseert om de kinderen aan te melden bij het Centrum Psychotraumatische Hulpverlening Flevoland. Ook advies dient beschouwd te worden als medische verrichting.
Vaderkenniscentrum, Nr.734a, dinsdag, maart 01, 2011
http://vaderkenniscentrum.blogspot.com/2011/03/734a.html

Petitie ‘Knelpunten Jeugdzorg en scheidingsgezinnen’
Vaderkenniscentrum, Nr.735, woensdag, maart 02, 2011
http://vaderkenniscentrum.blogspot.com/2011/03/735.html

Over Lang:gestraft
http://programma.vpro.nl/langgestraft

Willem Anker en John Peters – Foto: Lilian van Rooij

Twee strafrechtadvocaten van naam, Willem Anker en John Peters, werpen licht op het leven voor en na veroordeling.

Gevangenissen zijn net driesterren hotels. Straffen zijn te licht. Proefverlof voor TBS-ers moet verboden worden. Pedofielen mogen niet terug naar hun oude woonplaats. Aan meningen over criminelen geen gebrek.

Hiertussen horen we echter nooit het geluid van hen over wie het gaat: de veroordeelden zelf. De zesdelige serie Levenslang geeft hun een stem en biedt de kijker inzicht in de wereld achter tralies.

In deze tweede aflevering komt aan de orde hoe het is om eerst vals beschuldigd en dan vrijgesproken te worden maar door je omgeving blijvend als misdadiger te worden gezien. En hoe kijk je tegen de betrokkenen en de samenleving aan die je dit hebben aangedaan? Hoe zie je de toekomst? En vooral: welk beeld heb je van jezelf en de betrokkenen in deze situatie?