** Oproep Creatieve Documentaire: Complexiteit van de liefde **

Oproep nieuwe documentaire: Het Amsterdamse filmdocumentaire bedrijf ‘HALAL Docs’ is op zoek naar twee (ex)geliefden die hun eigen verhaal ten opzichte van hun scheiding met hen willen delen.

Meer inlichtingen of aanmelden via: oproephalaldocs@vaderkenniscentrum.nl

** Oproep Creatieve Documentaire: Complexiteit van de liefde **

Voor een nieuwe documentaire is HALAL Docs op zoek naar twee (ex)geliefden die hun eigen verhaal ten opzichte van hun scheiding met ons willen delen.

Hollywood en Disney laten ons geloven dat er altijd een ‘happy ever after’ bestaat in de liefde. Eerst is er verliefdheid, dan het huwelijk en daarna de kinderen. Maar wat als het mis gaat?

De realiteit is dan ook vaak anders. Zeker als er een scheiding volgt, die soms jaren kan duren. Rond dit onderwerp is veel taboe en schaamte. Deze verhalen worden zeer slecht uitgelicht zowel in de media als in Hollywood films. Van liefde naar haat, van begrip naar onbegrip.

In deze documentaire willen we deze werkelijkheid laten zien, de glijdende schaal waarop je je kan bevinden als je uit elkaar gaat. Zo herkenbaar voor velen, zo alleen als je het doormaakt. Wij zijn in staat tot gedrag waar we onszelf soms mee verbazen, uit emoties, uit liefde, uit boosheid. 

Wij zijn op zoek naar twee mensen die ons mee willen nemen door hun scheiding, waar ging het mis? Hoe verloopt deze glijdende schaal? Hoe kan je elkaar ondanks alle mooie momenten toch kwijtraken? 

Momenteel zijn we nog in de research fase en op zoek naar mensen die geheel vrijblijvend hun verhaal met ons willen delen, zonder dat dit wordt opgenomen op camera. Alle verhalen geven inspiratie voor het vormen van de film! Het gaat ons niet om sensatie of een kant kiezen, maar om de herkenbaarheid voor anderen, de menselijkheid van grote emoties en van een scheiding. 

Wij zijn ons ervan bewust dat het een uitdagende zoektocht is en daarom kunnen we alle hulp gebruiken. Mocht je iemand kennen die hieraan mee zou willen werken, of zelf interesse hebben, mail me dan op oproephalaldocs@vaderkenniscentrum.nl. Voor vragen, zijn wij ook bereikbaar via bovenstaand mailadres. Delen mag heel graag.


Josephine Houtman

DOCS INTERN
 
HALAL

film & photography
Aanwezig op
Maandag, dinsdag en donderdag