429. OM vervolgt Deventer vader voor onttrekking, maar aan onttrekkende moeders doet men niets

Vooraf:

De Nederlandse justitie en politie frustreert al jarenlang structureel en systematisch vaders in het doen van aangifte van onttrekking tegen moeders – want daar gaat het hier om – wanneer zij na een scheiding te maken krijgen met een moeder die planmatig de omgang en het contact tussen de kinderen en hun vader frustreert. En als een van de moeders uit deze grote groep moeders na jarenlange contactfrustratie en onttrekking uiteindelijk in uitzonderingsgevallen toch een keer vervolgd wordt, worden er ook nog belachelijk lage straffen geëist in de orde van grote van 40 uurtjes taakstraf.

Geheel anders wordt dat wanneer een vader hetzelfde doet. Want wanneer een vader in Nederland hetzelfde doet en de kinderen weghoudt bij moeder rukken politie en justitie met groot machtsvertoon en een amberalert uit en wordt er onmiddelijk vervolging ingesteld. In dit geval van een Deventer vader die twee weekjes op vakantie ging met zijn kinderen, nadat moeder de omgangsregeling eenzijdig met hulp van de rechtspraak had teruggebracht naar 1 dag per twee weken zonder dat daar grond voor was, of vader zelfs maar gehoord werd.

Tegen deze vader durven de discriminerende lafbekken bij politie en justitie nu ineens wel te vervolgen en hem een zware douw uit te delen. (Er wordt een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een werkstraf van 180 uur geëist.) Daar is op zich niks mis mee, maar dan nu ook die honderdduizend moeders in Nederland die hetzelfde ongestraft mogen en kunnen doen ook diezelfde douw eens uitdelen, zou ik aan deze ambtelijke helden op sokken van minister van Justitie Hirsch Ballin (CDA) willen adviseren.

De Utrechtse vader die onlangs aangifte deed tegen minister van Justitie Hirsch ballin heeft dan ook groot gelijk. Want wat justitie hier doet (zie verder hieronder) is meten met twee maten en regelrechte gender discriminatie. Durven ze wel!

Peter Tromp
Vaderkenniscentrum

Vader neemt dochter zonder toestemming mee

Bron: Stentor – Regio – Deventer – zaterdag 13 februari 2010

DEVENTER/ZWOLLE – Problemen over de omgang tussen vader R.I. (40) en zijn dochter waren er nooit, totdat zijn ex een nieuwe vriend kreeg.

De omgang verliep stukken moeizamer. Toen I. vorig jaar juli én zijn baan én zijn huis kwijtraakte, raakte hij zo gefrustreerd dat hij met zijn dochter in de auto stapte en met haar naar Duitsland ging. Per sms lichtte hij weliswaar zijn ex in over de spontane vakantie, maar haar toestemming had hij niet.

Om die reden stond de Deventenaar terecht voor het onttrekken van een kind aan het wettig gezag. Tegen hem werden een voorwaardelijke celstraf van vier maanden en een werkstraf van 180 uur geëist.

Voordat die eis was gesteld, had de Deventenaar de achtergronden van zijn zaak belicht. “We hadden een goede omgangsregeling, maar mijn ex-vrouw heeft die laten veranderen. Ik kreeg een uitnodiging van de rechtbank om een nieuwe regeling vast te stellen, maar volgens haar was dat slechts een formaliteit. Ze zei dat het daarom voor mij geen zin had om naar de zitting te gaan en dat zij dat ook niet zou doen. Later kwam ik er achter dat ze de regeling had veranderd. Opeens mocht ik mijn dochter nog maar één dag in de veertien dagen zien.”

De Deventenaar heeft bezwaar aangetekend tegen de omgangsregeling, maar die procedure loopt nog. Voor die nuances van de opgewonden man had de aanklager geen oog. De kwestie juli vorig jaar heeft een averechts effect gehad. Na de veelbesproken vakantie heeft hij zijn kind niet meer gezien. Vonnis 25 februari.